Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

21-06-2017

Stājās spēkā jaunie Saistošie noteikumi, kuri reglamentē sociālos pakalpojumus Daugavpils pašvaldībā


2017.gada 21.jūnijā stājas spēkā Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.21 “Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi”, kurus sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes sociālā darba speciālisti, konsultējoties ar Dienesta klientiem.

Saistošie noteikumi pilnveido Daugavpils pilsētas pašvaldībā pieejamo sociālo pakalpojumu veidus, to piešķiršanas un saņemšanas kārtību.

Saistošie noteikumi nosaka:

1) sociālo pakalpojumu piešķiršanas, saņemšanas, pārtraukšanas un samaksas kārtību;

2) sociālo pakalpojumu veidus, kas papildināti ar:

  1. Ģimenes asistenta pakalpojumu. Ģimenes asistenta pakalpojums nodrošina personai vai ģimenei ar bērniem atbalstu un apmācību sociālo prasmju apgūšanā, bērnu aprūpē un audzināšanā, mājsaimniecības vadīšanā saskaņā ar individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu.
  2. "Atelpas brīdis" pakalpojumu. Atelpas brīdis" pakalpojuma sniedzējs personai nodrošina:
  • nepieciešamības gadījumā palīdzību pašaprūpē un personīgās higiēnas nodrošināšanā;
  • nepieciešamības gadījumā bērna uzraudzību un individuālu atbalstu aprūpē atbilstoši nepieciešamībai;

 

  1. Sociālo rehabilitācijas programmu īstenošanas pakalpojumu. Dienesta Sociālās rehabilitācijas programmas veicina personas sociālās funkcionēšanas spēju atjaunošanu vai uzlabošanu, sociālā statusa atgūšanu un iekļaušanos sabiedrībā, tai skaitā izglītības sistēmā.
  2. Specializēto darbnīcu pakalpojumu, kas  nodrošina speciālistu atbalstu personām darbspējīgā vecumā, pensijas vecuma personām, personām ar invaliditāti darba prasmju un iemaņu attīstīšanā, socializācijas veicināšanā un saglabāšanā.

Kā arī saistošie noteikumi paredz:

 – paplašināt aprūpes mājās pakalpojuma saturu;

– papildus bezmaksas aprūpe mājas pakalpojumu noteikt pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kurām vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ ir grūtības veikt ikdienas mājas darbus pamatvajadzību apmierināšanai vai veikt savu personisko aprūpi, kuras dzīvo vienas vai ar šo personu kopā dzīvojošie ģimenes locekļi vai kopā dzīvojošas citas personas veselības stāvokļa dēļ nevar nodrošināt minētajām personām nepieciešamo aprūpi un kuriem atbilstoši normatīvajiem aktiem par ģimenes (personas) atzīšanu par maznodrošinātu, ir piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss un ienākumi nepārsniedz 170 EUR mēnesi.

– nodrošināt autotransportu Dienas aprūpes centra klientiem ar funkcionāliem traucējumiem un/vai kuri nespēj pārvietoties ar sabiedrisko transportu spontānas agresijas dēļ nokļūšanai no dzīvesvietas uz Dienas aprūpes centru un atpakaļ, kā arī nokļūšanai no Daugavpils 1.speciālās  pamatskolas uz Dienas aprūpes centru;

– kārtību Dienas aprūpes centra klientu ēdināšanai;

– nodrošināt īslaicīgo sociālo aprūpi Sociālajā institūcijā personām, kuras nonākušas krīzes situācijā.

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests”

sabiedrisko attiecību un e-pakalpojumu speciālists

Marina Gorkina.




Atpakaļ