Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

06-06-2017

Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā


Starp Centrālo finanšu un līgumu aģentūru un Daugavpils pilsētas domi tika parakstīta vienošanās par projekta „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā”. Projekts norisinās darbības 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākums “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekta īstenotājs: Daugavpils pilsētas dome

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem visiem Daugavpils iedzīvotājiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.

Projekta galvenās  mērķauditorijas ir trūcīgie un maznodrošinātie iedzīvotāji, bezdarbnieki, personas ar invaliditāti, iedzīvotāji, kas vecāki par 54 gadiem, bērni, pārējās riskam pakļautās iedzīvotāju grupas. Tā pat projekta aktivitātēs varēs piedalīties visi pilsētas iedzīvotāji.

Projektā paredzētās aktivitātes, kuras iedzīvotāji varēs apmeklēt bez maksas:

  • tautas sporta pasākumi;
  • veselības veicināšanas sporta grupas;
  • slēpošanas un rollerslēpošanas interešu grupas;
  • informatīvie pasākumi iedzīvotāju izglītošanai par veselīgo dzīvesveidu un slimību profilaksi;
  • speciālistu interaktīvās lekcijas – diskusijas  par onkoloģiju;
  • vingrošanas nodarbības veselības kvalitātes saglabāšanai bērniem;
  • mūsdienu dejas bērniem un jauniešiem;
  • peldēt mācīšana sākumskolas bērniem(1-4 kl.), iedzīvotājiem, kas vecāki par 54 un invalīdiem;
  • skolas vecuma bērnu izglītošana par veselīgu dzīvesveida jautājumiem, praktiskās apmācības par fiziskām aktivitātēm vispārējās veselības veicināšanai;
  •  seksuālās, reproduktīvās un garīgās veselības veicināšanas pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā;
  • orientēšanās un nūjošanas nodarbības;
  • tiks iegādāts sporta inventārs aktivitāšu nodrošināšanai.

Projekta īstenošanas termiņš: 2017. jūnijs  līdz 2019. gada 31. decembrim

Projekta finansējums:

Kopā EUR 992 544,00, no tiem:

•             Eiropas Sociālā fonda finansējums 85%:  EUR 843 662,00

•             Valsts budžeta finansējums 15%: EUR 148 882,00

 

Projekta īstenošanas pamats:

Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem" 9.2.4.1. Pasākuma "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi" un 9.2.4.2. Pasākuma "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei" īstenošanas noteikumi (turpmāk MK noteikumi Nr. 310) https://likumi.lv/ta/id/282400-darbibas-programmas-izaugsme-un-nodarbinatiba-9-2-4-specifiska-atbalsta-merka-uzlabot-pieejamibu-veselibas-veicinasanas

 

Projekts „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/101) norisinās darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Santa Upīte

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas

Projektu asistente

(+371) 654 76065

santa.upite@daugavpils.lv




Atpakaļ