Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

09-05-2017

Lielbritānijas vēstniecības pārstāvji interesējās par situāciju Daugavpilī


Daugavpili apmeklēja Lielbritānijas vēstniecības delegācija. Viņi apmeklēja J. Pilsudska valsts poļu ģimnāziju un Krievu vidusskolu-liceju. Pēc tam Domē tikās ar Domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Dukšinski.

Delegācijas sastāvā bija Lielbritānijas vēstnieces vietniece Sāra Hārpere un aizsardzības atašejs Marks Sapsfords un arī daugavpilietis, vēstniecības darbinieks Mihails Kozlovs.

Galvenais vizītes mērķis bija iepazīties ar daudznacionālas pilsētas dzīvi, patriotisko audzināšanu. Jānis Dukšinskis akcentēja viesu uzmanību uz to, ka pašvaldība atbalsta nacionālās minoritātes, pilsētā ir vairāku tautību nacionālie kultūras centri, kurus finansē pašvaldība, nacionālās kultūras biedrības glabā savu kultūru, darbojas pašdarbības kolektīvi, kas aktīvi iesaistās pilsētas kultūras dzīvē. Kā labākais apliecinājums tam bija Tautu forums 6. maijā.

Runājot par patriotismu, Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka jauniešus arvien vairāk interesē militārā karjera, Daugavpils 16. vsk. realizē speciālu militāras ievirzes programmu. Daugavpils jaunieši ir atvērti, pārvalda vairākas valodas, uzrāda lieliskus panākumus mācībās.

Lielbritānijas vēstniecības pārstāvji ieinteresējās par Militārās rekonstrukcijas festivālu, viņi izteica gatavību šo pasākumu atbalstīt. Tāpat var apsvērt arī citu aktivitāšu rīkošanu Daugavpils cietoksnī.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ