Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

13-04-2017

Sociālās palīdzības saņemšanas iespējas Daugavpils iedzīvotājiem paplašinās


2017.gada 13.aprīlī Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja grozījumus Saistošajos noteikumos, kas reglamentē sociālo pabalstu un materiālo atbalstu piešķiršanas kārtību un maznodrošinātās ģimenes /personas statusa noteikšanu.  

Lai ģimenēm (personām), kuru uzkrājumi pārsniedz 80% no valstī noteiktās minimālas mēneša darba algas un kuri nav spējīgi nodrošināt savas pamatvajadzības, būtu iespēja saņemt maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu un attiecīgo sociālo palīdzību, tika izdarīti grozījumi Saistošajos noteikumos Nr. 4 “Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu” . Saskaņā ar grozījumiem, paplašinājās personu loks maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa saņemšanai. Turpmāk ģimene (persona) tiks atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi mēnesī uz katru ģimenes locekli pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 80% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas un ja tai nepieder naudas līdzekļu uzkrājumi, kas pārsniedz 240% ( agrāk bija 80%) no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Uz šo brīdi iespējamo uzkrājumu summa sastāda 912 eiro.

Deputāti grozīja arī Saistošus noteikumus Nr 46 “Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām”. Ar grozījumiem tika precizēts saistošo noteikumu teksts un paplašināts atbalsta pirts izdevumu segšanai un braukšanai sabiedriskajā transportā saņēmēju loks.

Proti, saskaņā ar grozījumiem, Daugavpils iedzīvotāji, kuri sasnieguši Latvijas Republikas vecuma pensijas vecumu,  būs tiesīgas saņemt pirts pakalpojumu ar  50% atlaidi  pašvaldības  SIA „SPK” īpašumā esošajās pirtīs Daugavpilī: Stacijas ielā 63, Tautas ielā 60 un Sēlijas ielā 18.

Ar deputātu lēmumu  grozīta  Saistošo noteikumu Nr. 46 sadaļa  “Atbalsts braukšanai sabiedriskajā transportā”.  Paplašinājās  50% atlaides braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā  (tramvajā un autobusā) pensijas vecuma saņēmēju loks. Ar lēmuma stāšanos spēkā,  šādu atvieglojumu varēs saņemt  ne tikai nestrādājoša persona,  kas saņem Latvijas Republikā noteikto valsts priekšlaicīgo vecuma pensiju , bet arī  pensiju ar atvieglotiem noteikumiem par darbu sevišķi kaitīgos un sevišķi smagos darba apstākļos vai kaitīgos un smagos darba apstākļos . Šo atvieglojumu piešķirs, neizvērtējot minēto personu ienākumus. 

Personām ar III invaliditātes grupu palielināts ienākumu līmenis, saskaņā ar kuru varēs saņemt 50% atlaidi braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā (tramvajā un autobusā).  Turpmāk  uz to varēs pretendēt  nestrādājoša persona  ar  III invaliditātes grupu,  kura nesaņem citas valsts sociālās garantijas un kuras ienākumi mēnesī nepārsniedz 80% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas jeb 304 eiro uz šo brīdi ( agrāk bija 228,00 euro)

Uzmanību! Minētie grozījumi stāsies spēkā pēc publicēšanas “Latvijas Vēstnesī” !

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.

 




Atpakaļ