Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

03-03-2017

Daugavpilī ieradusies Francijas vēstniece Odile Supizona


Vēstniece ieradusies, lai piedalītos Biznesa konferencē, kas sāksies šodien Daugavpilī. Bet 2. martā vēstnieci uzņēma Daugavpils Domē, kur notika tikšanās ar Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

Odile Supizona Daugavpilī ir pirmo reizi, jo amatā stājusies pagājušā gada rudenī. Kopā ar vēstnieci Daugavpilī ieradies  Francijas vēstniecības padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos un Francijas institūta direktors Žils Bonviāls.

Sarunā piedalījās arī Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska.

Odile Supizona uzsvēra, ka viņas viens no uzdevumiem ir veicināt ekonomisko sadarbību starp Latviju un Franciju, viņa pastāstīja, ka rudenī Latvijā notiks Latvijas- Francijas forums. Viņa atzinīgi vērtē Francijas uzņēmēju investīcijas Daugavpilī. Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzina, ka Francijas uzņēmums “Axon Cable” ir piemērs, kas parāda, ka Daugavpilī var ļoti veiksmīgi uzsākt un attīstīt biznesu.

Odile Supizona atzinīgi vērtē sadarbību kultūras un izglītības jomās, kas ir ļoti cieša un tā arī turpināsies. Viņa uzskata, ka veiksmīga sadarbība ir ar Daugavpils Universitāti, kur notiek Frankofonijas dienas, augstskolā māca franču valodu. Šobrīd Rotko mākslas centrā skatāma franču mākslinieka Patrika Peltjē darbu izstāde, bet 26. februārī Daugavpilī koncertēja franču saksofonists Pjērs Baralioli.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē vēstniece apmeklēja Latviešu kultūras centru, Rotko mākslas centru, bet šodien piedalīsies Biznesa konferencē un apmeklēs uzņēmumu “Axon Cable”.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa,




Atpakaļ