Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

28-02-2017

Tiek veikti 5. bērnudārza energoefektivitātes paaugstināšanas darbi


Jau otro mēnesi novērojama rosība būvobjektā „Daugavpils 5. pirmsskolas izglītības iestādes ēkas „Spārīte” energoefektivitātes paaugstināšana”. Bērnudārzs atrodās Jaunās Forštates mikrorajonā, Stāvā ielā 44.

No janvāra sākuma ēkas viens korpuss ir atbrīvots no bērniem un personāla; pie darbarīķiem ir ķerušies ģenerāluzņēmēja SIA „Vanpro” būvnieki. Pagrabstāvā tiek veikta griestu pārseguma nosiltināšana, tiek gatavotas telpas jaunā siltummezgla izbūvei, tiek montēti apkures, kanalizācijas un elektrības jaunie tīkli. Tiek gatavota jumta veco pārsedzošo kārtu demontāža.

Būvdarbu mērķis ir dārziņa ēkas paterētās siltuma un elektroenerģijas samazināšana. Saskaņā ar projektēšanas biroja no Valmieras SIA „Wonderfull” izstrādāto būvprojektu, ekonomija varētu sasniegt 40-45%. Bez tā tiks uzlabots pirmsskolas iestādes ēkas vizuālais veidols, kas piešķirs košākos akcentus visa mikrorajona ainavai.

Būvdarbu būvuzraudzību un autoruzraudzību nodrošina SIA „Inri” speciālisti.

Pēc līguma ar ģenerāluzņēmēju būvdarbiem ir jābūt pabeigtiem līdz 2017. gada 8. oktobrim.

Kopējās plānotās izmaksas sastādā 826159 eiro, 79% no tām ir plānots saņemt no Eiropas reģionālās attīstības fonda 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa.

Tāpat jau ir sākušies energoefektivitātes paaugstināšanas darbi blakus esošajā 3. pirmsskolas izglītības iestādē.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Mahļins

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos

Tālr.: 654 76083, e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv




Atpakaļ