Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

22-12-2016

Turpmāk būs iespēja savlaicīgi pagarināt maznodrošinātās ģimenes (personas) statusu


Saskaņā ar apstiprinātājiem kārtējā Domes sēdē 2016.g. 8.decembrī grozījumiem Daugavpils pilsētas domes Saistošajos noteikumos Nr.4 "Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu" , turpmāk Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” klientiem, kuriem bija piešķirts maznodrošinātās ģimenes (personas) statuss, un kuri vēlās tikt atzīti par maznodrošinātām personām bez pārtraukuma, šāda iespēja būs nodrošināta. Vismaz 15 dienas pirms statusa perioda beigām persona varēs atkārtoti vērsties Sociālajā dienestā ar iesniegumu par ģimenes (personas) atzīšanu par maznodrošinātu. Tas attiecās uz tiem klientiem, kuriem statusa perioda beigās nav izmaiņu ģimenes sastāvā, materiālajā vai sociālajā situācijā , salīdzinot ar statusa perioda sākumu. Nereti šādi Sociālā dienestā klienti bija neapmierināti ar to, ka piešķirtā viņiem maznodrošinātās ģimenes (personas) statusā gadījās pārtraukumi, jo nevarēja iesniegt jaunu iesniegumu līdz statusa perioda beigām un  iesnieguma statusa pagarināšanai izskatīšana prasīja laiku. Statusa pārtraukuma laikā nevarēja saņemt viņiem pienākošos pabalstus un atvieglojumus. Tagad šī situācija tiks atrisināta, stājoties spēkā grozījumiem.

Atgādinām, kā saskaņā ar Saistošajiem noteikumiem Nr.4 "Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu", maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu nosaka:

  • uz sešiem mēnešiem – ja ģimenē ir darbspējīgas personas;
  • uz divpadsmit mēnešiem – ja ģimenē nav darbspējīgu personu;
  • uz divpadsmit mēnešiem – ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu.

Grozījumi stāsies spēkā pēc publikācijas «Latvijas Vēstnesī».

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sabiedrisko attiecību un e-pakalpojumu speciālists Marina Gorkina.




Atpakaļ