Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

08-12-2016

Daugavpils pašvaldība saņēma “Zaļās izcilības balvu”


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova  7.decembrī, godinot Latvijas zaļākos uzņēmumus un pašvaldības, pasniedza “Zaļās izcilības balvu”. Daugavpilij piešķirto balvu saņēma Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

Uzvarētaji saņēma ne tikai diplomus, bet arī vienmēr zaļas eglītes.

Zaļās izcilības balva” ir VVD izveidots  apbalvojums uzņēmumiem un pašvaldībām, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, veic sabiedrības izglītošanu, kā arī pēc savas iniciatīvas īsteno pasākumus, lai mazinātu to darbības ietekmi uz vidi. Zaļā uzņēmuma un pašvaldības statuss tiek piešķirts uz trim gadiem. “Zaļās izcilības balva”” šogad tiek pasniegta otro reizi. Tā ir balva, kurai paši uzņēmēji un pašvaldības nepiesakās, bet to dara partneri.

Daugavpils atzinību izpelnījās par stihisko izgāztuvju likvidēšanu 30 ha platībā, atkritumu savakšanas laukumu izveidi, ūdenskrātuvju krastu tīrīšanu un labiekārtošanu. Pēdējo 3 gadu laikā Daugavpils teritorijā sakopti Daugavas, Šūņu, Meļņičkas upju krasti, Lielo Stropu, Šūņu, Porohovkas, Gubiščes, Stropoka ezeru krasti, Labiekārtota Esplanādes ūdenskrātuves teritorija, kur izveidots vesels atpūtas komplekss.

Kopumā tika pasniegtas 22 balvas piecās nominācijās.

 “Zaļās izcilības balvas” saņēma  arī četras pašvaldības - Daugavpils pilsētas dome, Pļaviņu novada dome, Viļānu novada pašvaldība, Jelgavas pilsētas dome.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Papildus informācija www.vvd.gov.lv




Atpakaļ