Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

13-09-2016

Deputāti deva atzinumu par speciālistu nepieciešamību pilsētā


2016.gada 28.jūlijā stājās spēkā Daugavpils pilsētas domes 14.jūlija sēdē  deputātu apstiprinātie saistošie noteikumi Nr.25 “Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistiem”, kuros noteiktas tās nozares un ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomas, kuru veikšanai pilsētā ir nepieciešami speciālisti un kārtība kādā tie var pretendēt uz pašvaldības dzīvokļa īrēšanu.

Ar ierosinājumiem piešķirt pašvaldības dzīvokļus speciālistiem Dome griezās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija un valsts SIA “Daugavpils teātris”. Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem “Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistiem” pirms lēmuma pieņemšanas par dzīvokļu izīrēšanu attiecīgās nozares Deputātu patstāvīgajai komitejai ir jāsniedz atzinums par speciālistu nepieciešamību Daugavpils pilētai.

13.septembra Ārkārtas Izglītības un kultūras jautājumu komitejā deputāti lēma par speciālistu nepieciešamību izglītības un kultūras nozarēs.

Domes deputāts Jānis Dukšinskis skaidroja, ka starp Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju un Polijas Republikas Nacionālās izglītības ministriju ir noslēgts Nolīgums par sadarbību izglītībā un augstākajā izglītībā, kas paredz Polijas valdības atbalstu J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas darbībai, tai skaitā nodrošinot ar poļu valodas, literatūras un vēstures pedagogiem. Skolas  administrācija lūdz piešķirt dienesta dzīvokļus uz darba līguma laiku divām skolotajām no Polijas, kas no šī mācību gada ir uzsākušas darbu skolā un pagarināt dzīvokļa īres līgumu poļu valodas un literatūras un vēstures skolotājam, kurš skolā strādā jau ceturto gadu.

Skatot jautājumu par Daugavpils teātra aktieriem tika uzsvērts, ka teātrim nepieciešami vismaz 10 jauni aktieri. Šobrīd jautājums tika skatīts par  diviem jaunajiem aktieriem. Vienam aktierim īres līgumu ir jāpagarina uz 3 gadiem. Divi jaunie aktieri šogad  ar izcilību absolvējuši Saules skolas Teātra mākslas kursu un ar augustu pieņemti teātra štatā. Par cik jaunie aktieri nedzīvo Daugavpilī arī viņiem ir nepieciešams  dzīvoklis.

Iepazinušies ar iesniegtajiem dokumentiem un uzklausījuši darba devēju pārstāvjus Deputāti nolēma sniegt atzinumu, ka J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijai ir nepieciešami poļu valodas un literatūras skolotāji un poļu valodas, literatūras un vēstures skolotājs, bet valsts SIA “Daugavpils teātris” aktieri.

Pēc atzinuma saņemšanas lēmumu par pašvaldības dzīvokļu piešķiršanu skatīja Mājokļu komiteja.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ