Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

10-08-2016

Pilsētplānošanas un vides komisijas sēdē izskatīja Latvijas simtgades pieminekļa būvprojekta izstrādi


9.augustā Pilsētplānošanas un vides komisijas sēdē tika izskatīts biedrības “Latvijai 100” iesniegums par Latvijas simtgades pieminekļa Daugavpilī žūrijas komisijas izvēlētā meta “Saule” būvprojekta izstrādi, kas paredzēts Vienības dārzā pie Ugunsdzēsības depo.

Komisijas sēdē konkursā uzvarējušā meta “Saule” autoru kolektīvs mākslinieks Ojārs Feldbergs, arhitekts Sergejs Ņikiforovs un mākslinieks Jānis Mitrevics prezentēja savu ideju. Diskusijas laikā autori atzina, ka objekta būvniecībai nepieciešamo finansējuma apjomu pašlaik ir grūti paredzēt, tas būs atkarīgs no tā, kur pasūtītājs izvēlēsies pasūtīt pieminekļa izgatavošanu. Komisijas locekļi pievērsa uzmanību tam, ka Pilsētplānošanas un vides komisija ir rekomdējusi vietu pieminekļa uzstādīšanai, bet žūrijas komisijas izvēlētais mets saskaņā ar jauno Būvniecības regulējumu atzīstams par būvi, kas nav pieļaujama Daugavpils pilsētas parkos un skvēros, saskaņā ar apstiprināto teritorijas plānojumu. Līdz ar to, lai  īstenotu šo projektu būs nepieciešams veikt grozījumus teritorijas plānojumā, kas prasa gan finasiālu ieguldījumu lokālplānojuma izstrādē, gan laiku.

Uzklausot biedrības “Latvijai 100” pārstāvju, meta “Saule” autoru un speciālistu viedokli, Pilsētplānošanas un vides komisija pieņēma lēmumu uzdot pieminekļa būvniecības iniciatoriem izvērtēt vai ir iespējams piesaistīt nepieciešamo finansējumu objekta  projektēšanai un būvniecībai, vai arī izskatīt iespēju izvēlēties kādu citu no konkursam pieteiktajiem projektiem, kas prasa mazākas izmaksas un izstrādāt darba uzdevumu projekta izstrādei.

 

Daugavpils pilsētas domes pilsētplānošanas un būvniecības departaments

Daugavpils pilsētas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ