Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

28-07-2016

Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam


Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā"
21.1 panta otro daļu un 21.2 panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk - noteikumi) nosaka kārtību, kādā Daugavpils pilsētas pašvaldība (turpmāk - Dome) izīrē dzīvojamo telpu kvalificētam speciālistam (turpmāk - speciālists).

2. Dome ar atsevišķu lēmumu nosaka konkrētai dzīvojamai telpai speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statusu (turpmāk - dzīvoklis).

3. Darbības nozares un ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomas, kuru veikšanai nepieciešami speciālisti:

3.1. veselības aprūpe;

3.2. sabiedriskā kārtība;

3.3. valsts aizsardzība;

3.4. izglītība;

3.5. kultūra;

3.6. sports.

4. Darba devējs, kurš noslēdzis darba līgumu ar speciālistu vai ir uzaicinājis speciālistu dibināt darba tiesiskās attiecības (ja darba līgums vēl nav noslēgts), iesniedz Domē iesniegumu, kurā motivē nepieciešamību izīrēt dzīvokli speciālistam. Iesniegumam tiek pievienoti šādi dokumenti:

4.1. speciālista iesniegums, kurā norādīts ģimenes sastāvs un pašreizējā dzīvesvieta;

4.2. darba līguma vai darba devēja uzaicinājuma dibināt darba tiesiskās attiecības kopija;

4.3. speciālista kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopija;

4.4. citi dokumenti, kas pamato iesniegumā izteikto lūgumu.

5. Lēmumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu un/vai īres līguma pagarināšanu pieņem Domes Mājokļu komiteja (turpmāk - komiteja).

6. Pirms lēmuma pieņemšanas komiteja saņem atzinumu no Domes Izglītības un kultūras komitejas, Sociālo jautājumu komitejas vai Veselības komisijas (atbilstoši to darbības jomai) par attiecīgās nozares un profesijas speciālista nepieciešamību Daugavpils pilsētā.

7. Gadījumos, kad Dome nav speciālista darba devējs, ar darba devēju tiek slēgts sadarbības līgums un īres līgums ar speciālistu tiek slēgts tikai ar speciālista darba devēja piekrišanu.

Daugavpils pilsētas domes
priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Dukšinskis

 

Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 14.jūlija saistošo noteikumu Nr.25 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

Projekta nepieciešamības pamatojums

Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (turpmāk - likums) 21.1panta otrā daļa nosaka, ka pašvaldība, izvērtējot attīstības programmā ietvertās nozares (rīcības virzieni, jomas u.c.) un ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomas, ar saistošajiem noteikumiem nosaka darbības nozares un ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomas, kuru veikšanai nepieciešami speciālisti.

Likuma 21.2panta pirmā daļa nosaka, ka lēmumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu speciālistam pieņem dome vai tās deleģēta institūcija.

Likuma 21.2panta otrā daļa paredz, ka kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam, nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

Daugavpils pilsētā ir nepieciešami kvalificēti speciālisti, kuriem izīrējamas dzīvojamās telpas, tāpēc izstrādāti saistošie noteikumi.

Īss projekta satura izklāsts

Izvērtējot ar Domes 2014.gada 26.jūnija lēmumu Nr.342 apstiprinātajā Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā 2014.-2030.gadam noteiktās attīstāmās nozares, kā arī ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomas, kurās konstatēts nepietiekams kvalificētu speciālistu nodrošinājums, tiek noteiktas tās nozares un ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomas, kuru veikšanai nepieciešami speciālisti.

Saistošajos noteikumos noteikta kārtība, kādā darba devējs iesniedz iesniegumu par nepieciešamību izīrēt dzīvokli speciālistam, un kārtība, kādā izskata iesniegumus un pieņem lēmumus par dzīvokļa izīrēšanu.

Ar saistošajiem noteikumiem Dome deleģē lēmumu pieņemšanu par dzīvojamās telpas izīrēšanu speciālistam Domes Mājokļu komitejai.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Projekts nerada ietekmi uz pašvaldības budžetu.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Uzlabosies uzņēmējdarbības vide, jo tiks veicināta kvalificētu speciālistu piesaiste Daugavpils pilsētā.

Informācija par ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Nav ietekmes.

Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas notikušas ar darba devējiem, valsts un pašvaldības speciālistiem.

Daugavpils pilsētas domes
priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Dukšinskis

© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis" 




Atpakaļ