Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

04-06-2016

4. jūnija rītā Daugavpils Domē uzņēma ārvalstu delegācijas


Uz pilsētas svētkiem Daugavpilī ieradušās delegācijas no  Bobruiskas  (Baltkrievija), Pleskavas (Krievija), Batumi (Gruzija), Harkovas (Ukraina), Ramlas (Izraēla), Panevēžas (Lietuva). Ar Daugavpils sadraudzības pilsētu delegācijām tikās Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

Jānis Lāčplēsis pateicās ciemiņiem par to, ka viņi pieņēma uzaicinājumu un ir kopā Daugavpils pilsētas svētkos. Daugavpils ir pierobežu pilsēta, tāpēc pilsētā vienmēr ir toleranta attieksme pret dažādām kultūrām un valodām, Daugavpils ar prieku uzņem arī ciemiņus, daugavpilieši ir viesmīlīgi un atvērti, uzsvēra Lāčplēša kungs.

Apsveikumam vārds šoreiz  tika dots pēc kilometru daudzuma, kas ir starp Daugavpili un sadraudzības pilsētām. Vistuvākie draugi ir Panevēža Lietuvā- 165 km, seko Pleskava Krievijā- 260 km, 430 km ir starp Daugavpili un Bobruisku Baltkrievijā. Krietni lielāks attālums nenozīmē, ka draudzība ir mazāka. Harkova Ukrainā no Daugavpils ir 1250 km, Batumi Gruzijā- 2500 km, bet Ramla Izraēlā- 5900 km.

Delegāciju vadītāji apsveica Daugavpili dzimšanas dienā, vēlēja tālāku izaugsmi, panākumus, labklājību iedzīvotājiem, pateicās par uzaicinājumu un iespēju būt atkal draugu lokā.

 

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ