Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

26-04-2016

Par tehniskās palīdzības projekta īstenošanas gaitu


Saskaņā ar 2016.gada 11.janvārī noslēgto vienošanos starp Daugavpils pilsētas pašvaldību un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta “Daugavpils pilsētas pašvaldības kapacitātes palielināšana Eiropas Savienības fondu plānošanas un izvērtēšanas procesa nodrošināšanai” (Nr.11.1.1.0/15/TP/018) realizāciju, veiksmīgi turpinās projektā paredzēto aktivitāšu īstenošana.

Projekta ietvaros tiks veikta 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas perioda projektu iesniegumu atlase atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par attiecīgā specifiskā atbalsta mērķa vai tā pasākuma īstenošanu, kuru ietvaros paredzēts atbalsts integrētu teritoriālo investīciju īstenošanai nacionālas nozīmes attīstības centros. Šim nolūkam ir izstrādāts un Daugavpils pilsētas domē apstiprināts Daugavpils pilsētas domes Eiropas Savienības fondu projektu iesniegumu vērtēšanas komisijas nolikums. Ir sagatavoti iekšējo procedūru apraksti, nosakot kārtību, kādā Daugavpils pilsētas dome veiks projektu iesniegumu atlasi.

Pašlaik tiek izstrādāti projektu iesniegumu atlases nolikumu projekti sekojošiem specifiskā atbalsta mērķiem:

3.3.1. “Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām”;

5.6.2. “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām”.

Projekta realizācijas termiņš  ir līdz 2018.gada 31.decembrim.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu specifiskā atbalsta mērķa 11.1.1. "Atbalstīt un pilnveidot Kohēzijas politikas fondu plānošanu, ieviešanu, uzraudzību un kontroli" ietvaros.

 

Kopējās projekta izmaksas 46 666,00 euro, no tām:

ERAF finansējums 85%, Valsts budžeta finansējums 15%.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta Projektu nodaļas eksperte projektu jautājumos D.Briška




Atpakaļ