Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-04-2016

Daugavpili apmeklēja Japānas vēstniece Latvijā Mariko Fudžii


24. un 25. aprīlī Daugavpili apmeklēja Japānas vēstniece Latvijā Mariko Fudžii. 24. aprīlī viņa piedalījās Marka Rotko mākslas centra jaunās izstāžu sezonas atklāšanā, bet 25. aprīlī Daugavpils Domē tikās ar Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

Sarunā ar Lāčplēša kungu tika skarti ekonomiskās attīstības jautājumi, vēstnieci īpaši ieinteresēja speciālo ekonomisko zonu izveide Latgalē. Vēstniece atzinīgi vērtē Daugavpilī realizētos projektus par ES naudu, Lāčplēša kungs informēja, ka pilsētā liela vērība tiek pievērsta infrastruktūras modernizācijai, un to Daugavpilī dara tieši pateicoties ES projektiem, bet ir jāaktivizē arī privātos investorus.

Mariko Fudžii ir patīkami iespaidi par Daugavpili, pilsētā viņa ir pirmo reizi. Mariko Fudžii uzsvēra, ka Marka Rotko mākslas centrs ir lielisks piemērs tam, kā piesaistīt tūristus. Abas valstis vieno arī Rotko vārds, jo Japānā privātkolekcijās ir Rotko darbi. Lāčplēša kungs uzsvēra, ka svarīgi ir veicināt tieši privāto kolekcionāru sadarbību, lai kultūru apmaiņa būtu aktīvāka.

Mariko Fudžii vēstnieces amatā ir kopš 2015. gada decembra. Viņas galvenais uzdevums ir sadarbības veicināšana starp abām valstīm. Pozitīvs piemērs ir tūristu skaita pieaugums, kuri brauc uz Latviju no Japānas. Pagājušajā gadā Latviju apmeklēja 20 tūkst. japāņu tūristu. Vēstniece to uzskata par ļoti labu tendenci un stimulu turpmākajam darbam.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ