Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

17-02-2011

Notika kārtējā Ētikas komisijas sēde


17. februārī notika kārtējā Daugavpils Domes deputātu  izveidotās Ētikas komisijas sēde.

Komisijas priekšsēdētāja Ināra Ostrovska uzstāja, ka nav pamata tālākam darbam, ja nav Administratīvās komisijas lēmuma par deputāta Pētera Dzalbes rīcību, uzsverot, ka viņa neatbalsta šāda veida rīcību, bet ir jābūt pamatam, juridiski izvērtētam Administratīvās komisijas lēmumam. Pats Pēteris Dzalbe uz komisijas sēdi atteicās ierasties. Komisijas sēdē piedalījās Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Genādijs Kaminskis.

Komisijas locekle, Domes priekšsēdētāja vietniece Žanna Kulakova aktualizēja citu aspektu. Šobrīd priekšplānā izvirzās P.Dzalbaes izteikumi presē pēc incidenta publiskošanas.

 

“ Deputāts P. Dzalbe izteicis aizvainojošus izteikumus attiecībā pret saviem kolēģiem- deputātiem un pašvaldības policiju, kas nav deputāta cienīga rīcība. Ja deputāts nav apmierināts ar kādas Domes struktūras darbu, viņš var iesniegt ierosinājumus par reorganizāciju vai likvidāciju, nevis publiski apvainot.”, uzsvēra Kulakovas kundze. Arī komisijas loceklis Vitālijs Azarevičš uzskata, ka ir jāvērtē ne tikai pats incidents, jo deputāts ir publiska persona, tāpēc jāuzņemas atbildība par rīcību un izteikumiem.

Komisijas locekļi vienojās, ka nākamā Ētikas komisijas sēde tiks sasaukta, kad būs saņemts Administratīvās komisijas lēmums.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ