Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

16-03-2016

Lokālplānojuma Križu mikrorajonā risinājumu izskatīšana


2016.gada 4.martā Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē tika izskatīti un atbalstīti  lokālplānojuma „Lokālplānojums zemes vienībām Križu mikrorajonā, Viršu ielas rajonā ražošanas objektu apbūves teritorijas izveidei” risinājumi, proti, teritorijas funkcionālā zonējuma grozījumu priekšlikumi, kā arī transporta infrastruktūras risinājumi.

Lokālplānojums ir grozījumi Daugavpils teritorijas plānojumā. Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu pilnvērtīgas iespējas īpašuma izmantošanai un attīstībai, paredzot lokālplānojuma teritorijā ražošanas objektu apbūves izvietošanas iespējas Križu mikrorajonā, Viršu ielas rajona teritorijā, tādejādi veicinot degradēto teritoriju revitalizāciju.

Ar Daugavpils pilsētas domes 2015. gada 23. jūlija sēdes lēmumu Nr. 319 „Par lokālplānojuma „Lokālplānojums zemes vienībām Križu mikrorajonā, Viršu ielas rajonā ražošanas objektu apbūves teritorijas izveidei” izstrādes uzsākšanu” tika uzsākta lokālplānojuma izstrāde.

Lokālplānojums tiek izstrādāts Norvēgijas finanšu instrumenta programma LV07 “Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēgijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm,, projekta ,,Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde" Nr. 4.3-24/NFI/INP-001 ietvaros. Lokālplānojuma pasūtītājs ir Daugavpils pilsētas dome, bet maksātājs ir Latgales plānošanas reģions. Saskaņā ar 27.01.2016. noslēgto līgumu lokālplānojuma izstrādātājs: SIA „Ģeo Consultants”, kontaktpersona: Māris Bērziņš, maris.berzins@geoconsultants.lv.

Lokālplānojuma projekts varētu būt ar domes lēmumu nodots publiskai apspriešanai šī gada aprīļa mēnesī.

 

Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un  būvniecības departaments




Atpakaļ