Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

14-03-2016

Iecere Daugavpils novada amatnieku un mājražotāju veikala izveidei Daugavpilī


2016.gada 4.martā Pilsētbūvniecības un vides komisija izskatīja Daugavpils novada domes iesniegumu ar lūgumu pieškirt pilsētas rīcībā esošu zemes gabalu, moduļa tipa veikaliņa novietošanai  pilsētas centrā, kur būtu iespējams elektrības, ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgums. Amatnieku un mājražotāju veikaliņš sniegtu pievienoto vērtību pilsētai, dāvājot iespēju pilsētniekiem  un pilsētas viesiem iegādāties vietējo mājražotāju un amatnieku produkciju.

Ierosinātāji uzskata, ka tas būtu praktisks atbalsts Daugavpils pilsētas, novada un apkārtējo pašvaldību amatniekiem un mājražotājiem, stimulētu mazo uzņēmumu attīstību un nodarbinātību reģionā. Šāda veikala galvenā priekšrocība ir mobilitāte, vajadzības gadījumā, to iespējams pārvietot, kā arī fasādes apdari ir iespējams pieskaņot pilsētvidei. Līdzīgi veikali jau ir citās pilsētās : Līgatnē, Preiļos, Kuldīgā u.c.

 Līdzekļus, projekta realizācijai, ir plānots piesaistīt no LEADER programmas. Komisija neatbalstīja šāda kioska izvietošanu pilsētas vēsturiskajā centrā, jo šāds modulis neiekļaujas apkārtējā vēsturiskās apbūves ainavā, ņemot vērā vides mērogu, struktūru, kompozīcijas principus un konkrētās vietas struktūras evolūcijas likumsakarības.

Komisija piedāvāja ierosinātājiem izskatīt iespēju kā pagaidu būvi izvēlieties vietu pretī veikalam “Maxima”,  pie Kandavas ielas, ņemot vērā arī to, ka  tur 2016. gada budžeta ietvaros ir plānota autostāvvietas projektēšana, tādejādi var apvienot šos projektus, jo šāda veikala izveidei jāparedz arī vieta autotransportam. Komisija piedāvāja iesniedzējiem izskatīt iespēju izvietot amatnieku un mājražotāju veikalu arī jau esošajās pilsētā izīrējamās telpās, neuzstādot moduļa tipa veikalu.

 Esoši moduļa tipa veikalu piemēri citās pašvaldībās:

Līgatnē

Kuldīgā

Preiļos

Daugavpils pilsētas domes

Pilsētplānošanas un  būvniecības departaments




Atpakaļ