Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

04-03-2016

Jaunā redakcijā izstrādāti Domes saistošie noteikumi par Daugavpils pilsētas teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu


Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas  sēdēs deputāti skatīja jautājumu par grozījumiem Domes saistošajos noteikumos par Daugavpils pilsētas teritorijas uzkopšanu un būvju uzturēšanu. Iepriekšējie saistošie noteikumi bija novecojuši.

Saistošie noteikumi nosaka īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas līdz brauktuves malai, ja tādas nav, 5 metru attāluma no īpašuma robežas, sakopšanas kārtību. Atvieglojumi īpašumam piegulošās teritorijas kopšanai noteikti Domes noteiktajos sociālo pakalpojumu ietvaros. Komunālās saimniecības pārvalde nodrošina bezmaksas kaisāmā materiāla pieejamību, savākto lapu, zaru savākšanu speciālos konteineros vai bezmaksas maisu izsniegšanu, notīrītā sniega izvešanu. Deputāti ierosināja mainīt sakopšanas laiku- ziemas periodā sniega tīrīšana un kaisīšana jāveic līdz plkst. 8.00, nevis līdz 9.00. Dienas laika sniega tīrīšana un kaisīšana jāveic līdz 22.00.

 Saistošie noteikumi nosaka prasības būvju uzturēšanai. Par būves uzturēšanu atbild nekustama īpašuma īpašnieks vai faktiskais valdītājs. Saistošo noteikumu 3. daļu- prasības būvju uzturēšanai ierosināja un izstrādāja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta specialisti, lai sekmētu degradēto ēku sakārtošanu un namīpašumu uzraudzību. Deputāti uzsāka diskusiju par to, ka noteikumos jāiekļauj arī punktu par vidi degradējošām privātam zemes teritorijām, piemēram vairākas autostāvvietas, pagalmi centrā. Līdz Domes sēdei visi deputātu ierosinājumi tiks iestrādāti saistošajos noteikumos.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Pašvaldības policija un Pilsētplānošanas un būvniecības departaments.

Šo jautājumu deputāti vēl skatīs Domes sēdē.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ