Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

22-01-2016

Daugavpili apmeklēja ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita


21. janvārī Daugavpili apmeklēja ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita, vēstniecības komerclietu speciālists Kevins Bērgvinkls un mēdiju asistente Ilze Millere. Daugavpils Domē vēstniece tikās ar Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

Sarunas laikā daudz tika runāts par ekonomiskiem jautājumiem, vēstniece interesējās par brīvo ekonomisko zonu un pašvaldības redzējumu šajā jautājumā. Jānis Lāčplēsis skaidroja, ka to vēl skata Saeimā, bet ļoti cer, ka tiks pieņemts labvēlīgs lēmums un brīvā ekonomiska  zona būs izveidota Latgalē. Tika runāts arī par darba tirgu, kvalificētu speciālistu nepieciešamību. Lāčplēša kungs pastāstīja par Daugavpilī esošajiem diviem profesionālās izglītības kompetenču centriem, kuri veiksmīgi attīstās, modernizācijā tiek ieguldīti lieli līdzekļi, bet pats svarīgākais ir atrast saikni ar darba devējiem. Tikšanās laikā skāra arī migrācijas problēmu. Jānis Lāčplēsis uzskata, ka problēma nav tajā, ka jaunieši aizbrauc, jo viņi gūst zināšanas un pieredzi, problēma ir, ja viņi nevēlas atgriezties. Runājot par bēgļu uzņemšanu Jānis Lāčplēsis atzina, ka sabiedrībā šo jautājumu apspriež un ir vērojams satraukums, bet Daugavpilī šajā jomā ir pieredze, jo robežsardzes speciālisti jau strādā ar bēgļiem, jo Daugavpils ir pierobežas pilsēta.

Bija sagatavota arī prezentācija par pilsētu, lai gūtu pilnāku iespaidu par Daugavpili dažādās jomās.

Daugavpilī Nensija Bikofa Petita ir otro reizi, pirmo reizi viņa bija pērnā gada rudenī, kad Ārlietu ministrija rīkoja diplomātu vizīti.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ