Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

07-01-2016

Daugavpils pilsētas domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas pēdējā 2015.gada decembra sēdē tika izskatīti nozīmīgi jautājumi


Komisija izskatīja jautājumu par esošās tramvaju līnijas pārbūves projekta izmaiņām Cietokšņa ielā posmā no Kandavas ielas līdz Sporta ielai. Izskatot piedāvātās projekta izmaiņas, komisija vienbalsīgi nolēma atbalstīt piedāvātās projekta izmaiņas  - braucamās daļas atdalīšanu no tramvaja līnijas, izstrādājot atsevišķu projektu Cietokšņa ielai posmā no Kandavas ielas līdz Sporta ielai, kas risinās satiksmes drošības jautājumu. Projekts tiks nodots publiskai apspriešanai pilsētniekiem.

Uzņēmējdarbības atbalstam, nodrošinot satiksmes infrastruktūras izbūvi, komisija atbalstīja ieceri par brauktuves izbūvi no Odu ielas līdz Vaļņu ielai, gar Daugavpils Cietokšņa vaļņiem.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” uzdevumā AS „Ceļuprojekts” strādā pie „Daugavpils pilsētas dienvidaustrumu apvedceļa iespējamības izpētes”, kuras rezultātā paredzēts izpētīt 20.gadsimta 80.gados daļēji uzbūvētā apvedceļa trases lietderību un izvērtēt iespējas turpināt tā būvniecību ar  vēl vienu tiltu pāri  Daugavai Ruģeļu ūdenskrātuves rajonā. Esošajā situācijā Daugavpils pilsētas autotransportam ir pieejams tikai viens samērā noslogots tilts pāri Daugavai, kā arī tilts Daugavpils apvedceļā A14 (Kalkūni – Tilti), kas varētu būt par maz otrai lielākajai Latvijas pilsētai. Pasūtītājam ir  jau iesniegts 1.starpziņojums (satiksmes intensitātes skaitīšanas dati, satiksmes aptaujas dati), uz kuru pamata veikta satiksmes plūsmas analīze un perspektīvā apvedceļa intensitātes prognoze. Turpmākai darba izpildei (trases novietojuma noteikšanai, u.c.) ir nepieciešama informācija, viedokļi, ieteikumi no Daugavpils pilsētas pašvaldības: esošā tilta un tilta pieeju Daugavpils pilsētā noslogotības izvērtēšanai un labā krasta apvedceļa posma savienojumam ar Daugavpils pilsētu Ruģeļu mikrorajona apvidū izstrāde, lai nodrošinātu iespēju arī vietējai satiksmei ērti šķērsot upi, par pilsētas esošiem sabiedriskā transporta maršrutiem, iespējamajiem vēlamiem maršrutiem, perspektīvā Daugavpils dienvidaustrumu apvedceļa apkārtnē, par izstrādātajiem detālplānojumiem, izsniegtajām būvatļaujām vai plānošanas un arhitektūras uzdevumiem dažādu projektēšanas un būvniecības darbu veikšanai izpētes zonā. Komisija atbalstīja šo priekšlikumu un pašvaldība sniegs savus viedokļus, ieteikumus un nepieciešamo informāciju apvedceļu izpētes izstrādei, kas skar Daugavpils pilsētas administratīvo teritoriju. Plānotā apvedceļa aptuvenā shēma

Pagarināts zemes gabala Cietokšņa ielā, Daugavpilī (pie tirdzniecības centra „Solo”) nomas līgums SIA „Pellston Nami” autostāvvietas uzturēšanai.

Uzņēmējdarbības atbalstam, komisija konceptuāli atbalstīja ieceri izbūvēt jaunu iebrauktuvi no Smilškalnu ielas, pie Spaļu ielas 1, izvērtējot ieceri arī pārbūvēt esošās brauktuves Spaļu ielā 1, ņemot vērā tur esošo uzņēmumu kapacitāti un attīstības iespējas. Tika izskatīta SIA „Lutron Property” pārstāvja informācija par  savas ražošanas  attīstības palielināšanu, kā arī jauno investoru piesaisti.

Komisija izskatīja SIA „Cemex” piedāvājumu izmantot valčbetona-betona segumu Daugavpils pilsētas ielu pārbūves gaitā. Ierosinātājs iepazīstināja ar savu produktu - valčbetons - betona segums, to izstrādāšanas tehnoloģijām un piemērošanu industriālajām teritorijām, ceļiem, ielām, kas nodrošinās zemākas ieklāšanas un uzturēšanas izmaksas, ātrāku būvniecības procesu, ilgāku kalpošanas laiku un domāts lielām slodzēm, atstaro gaismu, tā ir videi draudzīga tehnoloģija.

Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un  būvniecības departaments




Atpakaļ