Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

05-01-2016

Stājušies spēkā saistošie noteikumi “Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai


Saistošo noteikumu izstrādāšanu paredzēja jaunais Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums, kur teikts, ka pašvaldībām ir tiesības izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai. Likums stājās spēkā ar 2016. gada 1. janvāri.

Deputātu pieņemtie saistošie noteikumi  nosaka līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus.

Šobrīd centrālajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai ir pieslēgti tikai 15% namīpašumu. Šādas situācijas galvenais iemesls ir tas, ka projektēšana un būvniecība ir diezgan dārga: sākot no 1000 eiro, atkarībā no attāluma no pieslēguma vietas līdz mājai, inženierkomunikāciju garuma, darbietilpības un citiem faktoriem. Vairums no privātmāju sektora iedzīvotājiem šādu pakalpojumu nevar atļauties, tagad viņiem palīdzēs pašvaldība. Līdzfinansējumu 100% apmērā, taču ne vairāk kā 3 000 eiro, saņems 1. grupas invalīdi, daudzbērnu ģimenes, trūcīgie un maznodrošinātie pilsētnieki. 55% no izmaksām, taču ne vairāk kā 1 500 eiro, Dome segs tiem iedzīvotājiem, kuriem jau ir izstrādāts un apmaksāts projekts. Pārējiem pašvaldības līdzfinansējums paredzēts 50% apmērā viena nekustamā īpašuma objekta pieslēgšanas izmaksu segšanai, taču ne vairāk kā 1 500 eiro.

Nepieciešamais līdzfinansējums darbu veikšanai tiks paredzēts pilsētas budžetā 2016. gadam.  Uzņēmuma „Daugavpils ūdens” pienākums ir pieņemt pieteikumus, administrēt un koordinēt procesu, bet galīgo lēmumu par konkrētu summu piešķiršanu pieņems Īpašuma komiteja.  

Pieteikumus jāiesniedz personīgi uzņēmuma "Daugavpils ūdens" Klientu apkalpošanas centrā Ūdensvada ielā 3, tālr. 654 21568.

Kopumā pilsētā ir iespēja pieslēgties jauniem tīkliem 3 200 objektos. Jauni pieslēgumi ir iespējami pateicoties realizētajam projektam ”Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta”  ar kopējo vērtību 20,9 milj. EUR (bez PVN), no kuriem 14,7 milj. EUR ir ES Kohēzijas fonda līdzekļi un ap 790 tūkst.EUR Daugavpils pilsētas domes finansējums.

Kopumā   Daugavpilī 8 pilsētas mikrorajonos  ierīkoti aptuveni 95 km cauruļvadi.

Sabiedrisko attiecību un  mārketinga nodaļa.




Atpakaļ