Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

18-10-2011

Krievijas vēstnieks A. Vešņakovs tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu


18. oktobrī Daugavpili apmeklēja Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Viņa vizītes mērķis bija pārbaudīt, ka strādā jaunā ģenerālkonsula Olega Ribakova komanda, lai saskaņotu darbu velēšanu laikā, kas šogad notiks Krievijā, un ar pašvaldības vadību runātu par sadarbības plāniem.

Žanna Kulakova tikšanās laikā Daugavpils Domē izteica prieku par Krievijas vēstniecības ieinteresētību sadarbībā ar Daugavpili. Viņa informēja, ka ar jauno ģenerālkonsulu veidojas ļoti labs dialogs. Sarunas laikā tika runāts par pārrobežu projektu lidostas attīstībā, kur kā partneris ir Pleskava. Realizējot šo projektu Daugavpils iegūs rekonstruētus piebraucamos ceļus un ugunsdzēsības tehniku lidostai. Žanna Kulakova izteica pateicību vēstniekam par atbalstu šī projekta virzīšanā. Vešņakova kungs augstu vērtē Daugavpils aktivitātes lidostas attīstībā un ir gandarīts, ka veidojas sadarbība arī ar Krieviju šajā projektā. Krievijas vēstnieks interesējās par notiekošo Daugavpils cietoksnī, kā arī par citām pilsētas dzīves aktualitātēm.

Par cik Krievijā notiks vēlēšanas, bet Latgalē dzīvo aptuveni 6 tūkst. Krievijas pilsoņu, tad tika runāts par vēlēšanu organizēšanu Daugavpilī, jo tas bija jāsaskaņo ar vietējo pašvaldību.

Vēstnieks apmeklēja arī jauno ražotni Ditton Chain, kur ražo ķēdes automobiļu rūpniecībai. Viņš izteica prieku par to, ka rūpniecība pilsētā attīstās un gandarījumu par uzņēmēju spēju šajos grūtajos laikos iet uz priekšu, attīstīt ražošanu. 

Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs novēlēja veiksmi pašvaldībai pilsētas attīstībā, jaunus projektus arī uzņēmējiem.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ