Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

26-11-2015

Domes deputāti apstiprināja saistošos noteikumus “Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”


Domes sēdē 26. novembrī  deputāti skatīja lēmuma projektu par saistošajiem noteikumiem-  “Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”.

Saistošo noteikumu izstrādāšanu paredz jaunais Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums, kur teikts, ka pašvaldībām ir tiesības izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai. Likums stāsies spēkā ar 2016. gada 1. janvāri.

Deputātu pieņemtie saistošie noteikumi  nosaka līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus. Ir noteiktas iedzīvotāju kategorijas, kurām paredzēts līdzfinansējums 100% apmērā: 1. grupas invalīdi, iedzīvotāji kuriem ir trūcīgas ģimenes (personas) statuss, kuriem ir maznodrošinātās ģimenes (personas) statuss, daudzbērnu ģimenes. Pārējiem līdzfinansējums paredzēts 50% apmērā pieslēgšanas projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai. Un 55% apmērā būvniecības izmaksu segšanai, ja ir izstrādāts un apmaksāts projekts.

Nepieciešamais finansējums tiks paredzēts pašvaldības 2016. gada budžetā.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Īpašuma komiteja un uzņēmums “Daugavpils ūdens”. Pretendentam līdzfinansējuma saņemšanai jāiesniedz iesniegums SIA “Daugavpils ūdens”. Tiek sastādīta tāme un veikts publiskais iepirkums un dokumenti tiek iesniegti skatīšanai Īpašuma komitejā.

Kopumā pilsētā ir iespēja pieslēgties jauniem tīkliem 3 200 objektos. Jauni pieslēgumi ir iespējami pateicoties realizētajam projektam ”Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta”  ar kopējo vērtību 20,9 milj. EUR (bez PVN), no kuriem 14,7 milj. EUR ir ES Kohēzijas fonda līdzekļi un ap 790 tūkst.EUR Daugavpils pilsētas domes finansējums.

Mērķu sasniegšanai  iedalītā finansējuma ietvaros tika izstrādāta  pasākumu programma, kurā nepieciešamo ūdenssaimniecības objektu izbūvei  un rekonstrukcijai tika atvēlēti 4 gadi – no 2011.gada 19.augusta līdz 2015.gada 30 decembrim.

Pašlaik viss projekta ietvaros paredzētais būvniecības darbu apjoms ir izpildīts un projekta III kārta tuvojas noslēgumam.     

Kopumā   Daugavpilī 8 pilsētas mikrorajonos (Grīva, Niderkūni, J.Stropi, Jaunbūve, Rugeļi, Križi, J.Forštate, Centrs) ierīkoti aptuveni 95 km cauruļvadi, tsk:

  • jaunizbūvēti un rekonstruēti ielu ūdensvada tīkli ap 38 km kopgarumā;
  • jaunizbūvēti un rekonstruēti ielu kanalizācijas tīkli 36 km kopgarumā;

 

Papildus tam tika atjaunots ap 21 km esošo ūdensvada un kanalizācijas sistēmas maģistrālo cauruļvadu (maģistrālais ūdensvads, galvenie kanalizācijas kolektori, kanalizācijas spiedvadi, dīķeri pāri Lauceses un Daugavas upēm ), kā arī  izbūvētas 20 jaunas, pilnīgi aprīkotas kanalizācijas sūkņu stacijas, 3.pacēluma sūkņu stacija Križu mikrorajonā, notekūdens uzkrāšanas  rezervuārs Alejas ielā (centrālā parka rajonā) un daži citi ūdenssaimniecības objekti.

 

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

 




Atpakaļ