Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-11-2015

Daugavpils Domē saņemta informācija par izglītības darbinieku streiku


Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Daugavpils izglītības darbinieku arodorganizācijas padome informē Daugavpils Domi par to, ka Daugavpils izglītības darbinieki piedalīsies streikā, ko Izglītības un zinātnes darbinieku  arodbiedrība rīkos 27. novembrī.

Streika mērķis ir pievērst valsts amatpersonu un sabiedrības uzmanību nevienlīdzības situācijai nozarē. Daugavpilī streiku atbalsta un 27. novembrī pārtrauks darbu 16 izglītības iestādēs, pavisam 544 pedagogi. Streikā piedalīsies Daugavpils Valsts ģimnāzijas, 3. vidusskolas, 6. vidusskolas, Centra vidusskolas, 9. vidusskolas, 10. vidusskolas, 12. vidusskolas, 15. vidusskolas, 17. vidusskolas, Vienības pamatskolas, 11. pamatskolas, J. Pilsudska valsts poļu ģimnāzijas, BJC “Jaunība” pedagogi, kā arī 1. pirmskolas izglītības iestādes, 3. pirmskolas izglītības iestādes un Ruģeļu pirmskolas izglītības iestādes pedagogi.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis skaidro, ka streikotāju prasības nedos labumu Daugavpils izglītības iestādēm. Ja realizētu Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādāto reformu izglītībā,  kuras uzsākšanai bija rezervēti 9 milj. eiro, Daugavpils budžets saņemtu aptuveni 125 tūkst. eiro mēnesī, gada laikā summa sastādītu jau pusotru miljonu eiro. Tad šobrīd, kad sāktas protesta akcijas, reforma pedagogu atalgojuma modelī ir apturēta un Daugavpils šo summu nesaņems. Reformu bija plānots sākt ar 2016. gad 1. septembri. Streikotāju galvenās prasības ir atbalsts mazajām skolām, kur skolēnu skaits ir līdz 100  un tiek prasīts  lielāks atbalsts augstskolām.  Līdz ar to, Daugavpils pedagogi atbalstīs lauku skolas un augstāko izglītību. Daugavpilī nav nevienas skolas, kur skolēnu skaits ir līdz 100.

Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova uzsvēra, ka respektē pedagogu tiesības, kas noteiktas Latvijas likumdošanā un paskaidroja, ka visi skolēni, kuri ieradīsies streika dienā skolās tiks pieņemti un viņiem būs nodrošināta pieskatīšana, ēdināšana, bet izglītības process nenotiks. Izglītības darbinieki būs atbildīgi par skolēnu drošību. Tāpat, trīs pirmsskolas izglītības iestādes, kas piedalās streikā, neatteiks uzņemt bērnus, bet nodarbības nenotiks, bērni tiks pieskatīti un ēdināti.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ