Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

20-11-2015

Domes deputāti skata saistošos noteikumus “Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”


Finanšu komitejā deputāti skatīja lēmuma projektu par saistošajiem noteikumiem-  “Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”.

Saistošo noteikumu izstrādāšanu paredz jaunais Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums, kur teikts, ka pašvaldībām ir tiesības izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai. Likums stāsies spēkā ar 2016. gada 1. janvāri.

Daugavpils Domē ir izstrādāti saistošie noteikumi, kuri nosaka līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus. Ir noteiktas iedzīvotāju kategorijas, kurām paredzēts līdzfinansējums 100% apmērā: 1. grupas invalīdi, iedzīvotāji kuriem ir trūcīgas ģimenes (personas) statuss, kuriem ir maznodrošinātās ģimenes (personas) statuss, daudzbērnu ģimenes. Pārējiem līdzfinansējums paredzēts 50% apmērā pieslēgšanas projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Īpašuma komiteja un uzņēmums “Daugavpils ūdens”.

Galīgo lēmumu deputāti pieņems Domes sēdē.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ