Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

11-10-2011

Izstrādāta tūrisma attīstības koncepcija


11. oktobrī notika Daugavpils Domē izstrādātās tūrisma attīstības koncepcijas prezentācija. Pie tās strādāja darba grupa, kurā iekļauti dažādu jomu speciālisti.

Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska uzsvēra, ka tūrisma attīstība pašvaldības darbā ir viena no prioritātēm, tāpēc tika nolemts aktivizēt darbu.

Jāveicina sadarbība ar uzņēmējiem un valsts struktūrām, bet koordinācija jāuzņemas pašvaldībai, lai tūrisma jomu attīstītu kompleksi.

Koncepcijā ir noteikta pilsētas tūrisma vīzija: Daugavpils- pieprasīts un starptautiski atpazīstams tūrisma galamērķis. Koncepcijā ir noteikti tūrisma galvenie resursi Daugavpilī: Vēsturiskais centrs, Cietoksnis, Baznīckalns, Daugava un pilsētas ezeri. Mūsu pilsētai ir raksturīgs multietniskums, ir bagātas slāvu, vecticībnieku tradīcijas. Koncepcijā tiek izkristalizēti tie tūrisma piedāvājumi, kuriem nav analogu: Rotko centrs pasaules mērogā, Dinaburgas cietoksnis Eiropas mērogā, Spīdvejs- Austrumeiropas mērogā, Baznīckalns un Latgales Zoodārzs Latgales mērogā.

Koncepcijā tiek uzsvērti arī galvenie trūkumi. Pilsētā trūkst vienotas datubāzes par naktsmītnēm, ēdināšanas servisā nav Latgales virtuves, kas jau daļēji atrisināts, trūkst veloceliņu, publisko autostāvvietu pilsētas centrā.

Infrastruktūrai tūrisma attīstībā ir ļoti svarīga loma, tāpēc pašvaldība piesaista ES fondu līdzekļus, bet darbs pie tā ir jāturpina.

Līvija Jankovska pastāstīja, ka pašvaldība negaidīja, kamēr taps šī koncepcija, bet notika aktīvs darbs. Daudz ir izdarīts. Piemēram, Daugavpils kartes dažādās pilsētas vietās, norādes uz tūrisma objektiem, suvenīri, kuru ar katru dienu kļūst vairāk un tos var iegādāties 11 vietās pilsētā. Šajā procesā aktīvi iesaistījies muzejs, sporta iestādes, Informācijas centrs cietoksnī, nacionālie kultūras centri. Atsaucība bija arī no kafejnīcas “Vita” Vienības namā, kad pašvaldība piedāvāja kļūt par Latgales virtuves popularizētājiem. Tagad piektdienās kafejnīcā ir latgaļu diena, kad var nobaudīt Latgalei raksturīgos ēdienus.

Līvija Jankovska izsaka pateicību visiem uzņēmējiem, amatniekiem, pašvaldības struktūrām par atsaucību un ieinteresētību tūrisma attīstībā.

Priekšā vēl daudz darāmā, lai Daugavpili padarītu interesantu tūristiem. Daudz ir plānu- jāizdod jauni informatīvi izdevumi, jādomā par suvenīru klāstu bērniem, jāstrādā pie tūrisma infrastruktūras sakārtošanas, jāstrādā pie tūrisma resursu aktīvas popularizēšanas, jādomā par interesantām mārketinga metodēm u.c.

Līvija Jankovska uzsvēra, ka pašvaldība ir atvērta sadarbībai un idejām, jo tikai kopā mēs varam  panākt vēlamo rezultātu.

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ