Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-10-2015

Francijas institūta direktors apbrīno Daugavpili par drosmi un izstrādāto kultūrpolitiku


Divas dienas Daugavpilī viesojās jaunais Francijas vēstniecības padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos, Francijas institūta direktors Žils Bonviāls. Vizītes noslēgumā viņš apmeklēja Daugavpils Domi, kur tikās ar Domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Dukšinski.

Divu dienu laikā Žils Bonviāls apmeklēja Daugavpils kultūras un izglītības iestādes. Viņš pateicās par viesmīlību. Latvijā viņš darbu sācis septembrī, tāpēc apmeklē dažādas Latvijas pilsētas. Viņa mērķis ir apskatīt, iepazīties un tikties ar partneriem, iedvesmoties un tikai tad piedāvāt konkrētus projektus. Viņš atzina, ka pilsētai ir sava kultūrpolitika. Žils Bonviāls izteica apbrīnu par Daugavpils drosmi veidot Marka Rotko centru ārpus galvaspilsētas un paveikt to ļoti labi un ar lieliskiem rezultātiem. Viņš atzinās, ka Daugavpilī pavadījis divas aizraujošas dienas un drīzumā atgriezīsies ar konkrētiem priekšlikumiem sadarbībai. Žils Bonviāls arī apsolīja  meklēt Francijā atbilstošu sadraudzības pilsētu Daugavpilij.

Jānis Dukšinskis izteica pateicību Francijas vēstniecībai Latvijā par atbalstu dažādu pasākumu rīkošanā un izteica pārliecību, ka sadarbība attīstīsies, jo abas puses tajā ir ieinteresētas.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ