Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-10-2015

Latvijas vēstnieks Baltkrievijā un Latvijas konsuls Vitebskā ar Domes vadību pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas


30. oktobrī Daugavpili apmeklēja Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mārtiņš Virsis un Latvijas konsuls Vitebskā Uģis Skuja.

Notika saruna ar Daugavpils Domes vadību. Mārtiņš Virsis ir Latvijas vēstnieks Baltkrievijā no šī gada 5. oktobra. Viņš uzskata, ka sadarbība starp abām valstīm ir ļoti cieša, Baltkrievija ir kaimiņvalsts un sadarbības paplašināšanai ir visas iespējas- loģistikā, pārrobežu sadarbībā, kultūrā. Latvijas vēstniecība ir gatava palīdzēt tām pašvaldībām, kuras ir ieinteresētās sadarbībā ar Baltkrieviju, kurām ir jaunas idejas un piedāvājumi. Pēc tikšanās ar Domes vadību Mārtiņš Virsis atzina, ka pilsēta ir stipri mainījusies, daudz pozitīva  un ir arī attīstības iespējas. Pēdējo Reizi viņš Daugavpilī bija 2002. gadā.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis ir gandarīts par konstruktīvo sarunu. Vēstnieku īpaši interesēja tieši ekonomikas joma un tas ir ļoti svarīgi. Tika runāts arī par tūrismu un iespējām veidot kopīgus tūrisma produktus, iespējām ES projektos piesaistīt Baltkrievijas partnerus un, protams, turpināt attīstīt kultūras saites.

Daugavpilij ir daudz sadarbības partneru Baltkrievijā- Vitebska, Lida, Bobruiska un Braslava. Daugavpils pašvaldība ir ļoti ieinteresēta sadarbības paplašināšanā, tāpēc ir pateicīga par Latvijas vēstniecības Baltkrievijā ieinteresētību šajā jautājumā.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ