Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-07-2015

Augustā Sociālo lietu pārvalde atver jaunus klientu apkalpošanas punktus (VIDEO)


Rindas Sociālo lietu pārvaldē jau labu laiku rada galvassāpes gan pilsētniekiem, gan arī pašiem sociālajiem darbiniekiem. Problēmu mēģināja risināt dažādos veidos: sākot ar iepriekšējā pieraksta organizēšanu līdz iesniegumu pieņemšanai, izbraucot uz pilsētas mikrorajoniem.

Taču visiem šiem pasākumiem bija tikai īslaicīgs rezultāts: pārvaldes telpās Vienības ielā 8 joprojām bija ļaužu pilns. Daugavpils pašvaldība ir vienīgā Latvijā, kas palīdz 15 dažādām Sociālo lietu pārvaldes klientu kategorijām, sniedzot aptuveni 50 materiālās palīdzības veidus. Vispieprasītākie palīdzības veidi ir dzīvokļa, veselības aprūpes un ēdināšanas pabalsti.

Pēdējā pusgada laikā trūcīgas ģimenes statuss ir piešķirts 1319 ģimenēm, bet maznodrošinātā statuss -1095 Skaidrs, ka ļoti īsā laikā apkalpot tik lielu klientu skaitu ir praktiski neiespējami.

Rindu problēmas risinājums tika rasts, izmantojot savas struktūrvienības un prasmīgi norīkojot darbam sociālos darbiniekus. Sākot ar 3. augustu, tiks atvērti stacionārie klientu apkalpošanas punkti sociālajā mājā Šaurā ielā 28 un Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4. Apmeklētāju pieņemšanai viss ir sagatavots: piešķirtas atsevišķas telpas, ir norādes, kā un uz kurieni iet, noteikts darba grafiks. Katrā no punktiem ar klientiem strādās 2 sociālie darbinieki. Jāatzīmē, ka šajos punktos ar visiem sociālajiem jautājumiem var vērsties tuvāko pilsētas mikrorajonu iedzīvotāji.

Ir jāsaka, ka pilsētnieki jau ir dzirdējuši par jaunievedumiem, viņi nāk, interesējas, novērtē.

Bet tie vēl nav visi jauninājumi. Būs izmaiņas arī Sociālo lietu pārvaldes informācijas punkta darbā. Apkalpošanas ātrumu un kvalitāti uzlabos speciālisti sociālajos jautājumos.

Atgādinām, ka jaunie klientu apkalpošanas punkti uzsāks darbu 3. augustā. Sociālo lietu pārvaldes vadība sekos līdzi situācijai, lai, ja radīsies problēma ar rindām, rastu efektīvākus tās risinājumus.




Atpakaļ