Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

24-07-2015

Straujiem tempiem attīstās tirdzniecība starp Latviju un Ķīnu


To apliecināja Ķīnas vēstnieks Latvijā Jangs Guocjangs. Viņš 24. jūlijā ieradās Daugavpilī  atvadu vizītē. Daugavpils Domē Ķīnas vēstnieks tikās ar pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi.

Lāčplēša kungs izteica lielu pateicību Jangam Guocjangam par ieinteresētību sadarbības veicināšanā. Divu gadu sadarbība ar Ķīnas vēstniecību ir lielisks piemērs, kā šī sadarbība nes arī praktiskus rezultātus. Lāčplēša kungs izteica cerību, ka tā attīstīsies, jo ielikti ļoti stipri pamati.

Jangs Guocjangs pastāstīja, ka pēdējā laikā no Latvijas daudz eksportē piena produkciju, gaļu, zivis. Tirdzniecības apgrozījums starp valstīm pieaudzis vairāk kā par 15%. Pagājušajā nedēļā uz Šanhaju nogādāta pirmā Latvijas saldējuma krava. Vēstnieks uzskata, ka tas varētu būt viens no veiksmes stāstiem, jo šeit ražotais saldējums ir ļoti garšīgs. Drīzumā Ķīnā paradīsies arī citu Latvijā zināmu ražotāju produkcija.

Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka  pateicoties vēstniecības ieinteresētībai arī Latgales uzņēmēji guva informāciju par eksporta iespējām uz Ķīnu, ko veiksmīgi izmanto “Preiļu siers”. Lāčplēša kungs pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu sadarbības attīstīšanā un novēlēja veiksmi turpmākajā darbā. Savukārt, Jangs Guocjangs aizvedīs no Latvijas ļoti spilgtas atmiņas par mūsu valsts neatkārtojamo dabu.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ