Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

23-07-2015

„Impulss” – iespējas uzņēmējiem (VIDEO)


Pilsētas domē notika seminārs tiem, kas vēlas piedalīties grantu programmas „Impulss” konkursā. Šis ir piektais un pēdējais seminārs, jo ir pienācis pieteikumu iesniegšanas laiks. 31.jūlijā plkst. 15.30 komisija atvērs aploksnes ar piedāvājumiem par grantu izmantošanu.

Pašvaldība kopā ar „Swedbank” piedāvā retu iespēju: par velti saņemt 7 tūkstošus eiro. Šķiet, gribētājiem būtu jāizveido gara rinda, jo grantu var piešķirt jebkuram cilvēkam, kurš ir deklarēts Daugavpilī pēdējo divu gadu laikā. Taču ir arī otrs nosacījums: šī nauda ir jāizlieto tādam nolūkam, kas nākotnē palīdzēs nodrošināt stabilu peļņu. Uzņēmēja ideju izvērtēs komisija. Šogad tā izvirzīs stingrākus kritērijus biznesa ideju atlasei.

Grantu konkurss norisinās otro reizi. Idejas realizācijai tiek atvēlēts viens gads. No visiem projektiem, kuri, pateicoties pašvaldības atbalstam, tika realizēti pagājušajā gadā, tikai viens netika īstenots.  Izšūšanas aparāts, 3D printeris un citas iekārtas veiksmīgi darbojas. Šie piemēri pierāda, ka ir iespējams un ir nepieciešams meklēt jaunus ceļus sava biznesa attīstīšanai.

Semināros detalizēti stāsta par to, kā noformēt pieteikumu, brīdina, ka šos 7 tūkstošus nedrīkstēs tērēt savām personīgajām vajadzībām – tikai darba vietu radīšanai.

Konkursa rīkošanai ir piešķirti 57 tūkstoši eiro. Atgādinām, ka pēdējie pieteikumi tiks pieņemti 31.jūlijā. 




Atpakaļ