Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

16-07-2015

Jau 15 gadus ASV brīvprātīgo organizācija Daugavpilī rīko vasaras nometnes bērniem


Trīs nedēļas Daugavpils 16. vidusskolā darbojas bērnu vasaras nometne, kuru rīko ASV brīvprātīgo organizācija WIESCO- Viskonsinas izglītības, zinātnes, kultūras organizācija. 15. jūlijā ASV pedagogi viesojās Daugavpils Domē.

Daugavpilī strādā 5 pedagogi, kuri māca Daugavpils bērniem angļu valodu un iepazīstina ar Amerikas kultūru. Viņi atzina, ka Daugavpilī jūtas kā mājās un ir ļoti interesanti strādāt ar bērniem. Ketrina Mērfija kopš 2002. gada ir Daugavpils nometnes direktore, tāpēc pilsētu pazīst ļoti labi un ik reizi ar prieku brauc uz Daugavpili.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka Daugavpilij ir izveidojusies ļoti veiksmīga un cieša sadarbība ar ASV vēstniecību, Daugavpilī darbojas ASV Informācijas centrs, Daugavpili ar ASV saista Marks Rotko, sports, Daugavpilī mācās ASV studenti, kuri šeit apgūst krievu valodu.

Jānis Dukšinskis izteica pateicību par to, ka Daugavpils bērniem ir tik lieliska iespēja pilnveidot angļu valodas zināšanas un tuvāk iepazīt ASV. Viņš ir gandarīts, ka bērniem šīs nometnes patīk, tāpēc arī turpmāk pašvaldība atbalstīs organizācijas iniciatīvu.

WIESCO ir organizācija, kas apvieno AS pedagogus, kuri uz brīvprātības principiem māca angļu valodu dažādu valstu bērniem. Organizācijā ir ne tikai filologi, ir dažādu nozaru specialisti un studenti.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ