Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

28-05-2015

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pieņēma lēmumu noņemt no dienas kārtības jautājumu par automašīnas iegādi


28. maija Daugavpils Domes sēdē dienas kārtībā bija jautājums par automašīnas iegādi pašvaldības vajadzībām par 50 tūkst. eiro (ar PVN). Domes priekšsēdētājs nāca klajā ar iniciatīvu noņemt šo jautājumu no dienas kārtības. Jāpiebilst, ka doto jautājumu jau skatīja deputāti Finanšu komitejā. Lielākā daļa deputātu lēmumprojektu atbalstīja.

„ Es uzskatu, ka šobrīd pašvaldība nevar atļauties liekus tēriņus. Vismaz līdz tam brīdim, kad atrisināsies problēma ar projektiem, kuros piedalījās firma „Gādība” , skaidro Jānis Lāčplēsis. Domē ir saņemta Reģionālās attīstības aģentūras vēstule par to, ka pašvaldībai būs jāatmaksā 1,5 miljoni eiro saistībā ar šīs firmas pārkāpumiem. Notiek pārrunas ar valdību, kādā veidā segt pašvaldības zaudējumus. Bet pagaidām problēma nav atrisināta, jāievieš taupības režīms.

Atgādinām, ka firma „Gādība” vinnēja 14 konkursos visā Latgalē un ieguva pasūtījumus uz skolu remontiem Daugavpilī, Ambeļu kultūras namā, kā arī citu objektu būvniecībā. Bet pēc tam kļuva zināms, ka VID nelikumīgi izsniedza izziņu par nodokļu nomaksu. Tieši šī iemesla dēļ ES nauda ir jāatgriež.

Kāpēc par pārkāpumiem, ko pieļāvusi valsts iestāde ir jāatbild pašvaldībai? Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka viņš jau apsprieda doto situāciju Finanšu ministrijā, konsultējās ar speciālistiem, šo jautājumu plāno apspriest arī ar Ministru prezidenti, lai atrastu pilsētai labvēlīgu risinājumu.

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ