Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 29-11-2017

    Nosvinēts – atzīmēts „Baltkrievu gadatirgus” Daugavpilī

    2017. gada 24. un 25. novembrī notika VII Starptautiskais tautas kultūras festivāls „Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”, kurā piedalījās baltkrievu amatierkolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Kultūras forumā tradicionāli tika iekļauta konference, amatnieku meistarklases, grāmatu akcija, rudens veltu izstāde, Gala koncerts, labdarības koncerts pansionātā, gleznu izstāde.

    Lasīt vairāk
  • 29-11-2017

    Pieredzes apmaiņas seminārs „Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu pieredze”

    Lasīt vairāk
  • 29-11-2017

    Šogad Ziemassvētki Daugavpilī būs īpaši skanīgi

     Ziemassvētku un Jaungada pasākumi pilsētā šogad ir ar devīzi “Skanīgie Ziemassvētki!”. Tāpēc rotājumos un pasākumu norisē būs daudz skaņu, mūzikas, prieka. Ziemassvētku gaidīšanas laiku sāksim 2. decembrī, kad skvērā pie Sv. Pētera baznīcas plkst. 17.00  iedegsim pirmo sveci Adventes vainagā.

    Lasīt vairāk
  • 29-11-2017

    KARATĒ TURNĪRS “BALTIC FUNAKOSHI CUP”

    Sestdien, 2. decembrī, Daugavpilī notiks Starptautiskais Karatē turnīrs "Baltic Funakoshi Cup", kurā piedalīsies jaunie sportisti no Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas.

    Lasīt vairāk
  • 29-11-2017

    Apbalvoti Starptautiskās izglītības akcijas “Pasaules lielākā mācību stunda” laureāti

    Starptautiskajā izglītības akcijā „Pasaules lielākā mācību stunda”, kas mudināja izvērtēt ikdienā patērēto pārtiku un mainīt savus paradumus, šogad piedalījās skolotāji no 51 Latvijas izglītības un kultūras iestādes, sagatavojot 111 tematiskos nodarbību plānus un iesaistot vairāk nekā 3000 bērnu un jauniešu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu izzināšanā.

    Lasīt vairāk
  • 29-11-2017

    Ukrainas izglītības darbinieku vizīte Daugavpils 13.vidusskolā

    Mūsdienās pasaule ir atvērta komunikācijai. Integrācija pasaules ekonomiskajā un izglītības telpā paver jaunus apvāršņus un iespējas. Pieaugusi sociālā nepieciešamība apgūt svešvalodas kā starpkultūru komunikācijas līdzekli. Veiksmīgai saziņai ir nepieciešams apgūt ne tikai valodu, bet arī tās tautas kultūru, pretējā gadījumā ir gandrīz neiespējami izmantot valodu kā saziņas līdzekli.

    Lasīt vairāk
  • 29-11-2017

    30.novembrī VUGD veiks trauksmes sirēnu pārbaudi

    Lasīt vairāk
  • 28-11-2017

    Turpinās Daugavpils Cietokšņa infrastruktūras uzlabošana (VIDEO)

    Daugavpils simbols, Austrumeiropā vienīgais gandrīz bez izmaiņām saglabājies 19. gadsimta pirmās puses cietoksnis, ir ievērojamākais Daugavpils kultūrvēsturiskais piemineklis. Šodien tas kļūst par populāru tūrisma objektu, kuru apmeklē gan pilsētnieki, gan Latvijas un ārzemju tūristi. Šajā sezonā to skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaudzis par 24%. Pakāpeniski veidojas Cietokšņa infrastruktūra: Marka Rotko centrs, Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrs, biedrība ,,Atmiņu lāde”, Pirmā pasaules kara muzejs ,,Pie komandanta”, Daugavpils dizaina biedrība. Tas nozīmē, ka šeit darbojas ne tikai pašvaldība, bet aktīvi tiek piesaistītas biedrības, privātie uzņēmēji, kas harmoniski iekļaujas cietokšņa vidē.

    Lasīt vairāk