Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-11-2017

Pieredzes apmaiņas seminārs „Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu pieredze”


Š.g. 23.-24.novembrī Daugavpilī viesojās Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes darbinieki, izglītības iestāžu vadītāji un metodiskā darba organizatori.

Vizīte sākās PIKC „Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”” telpās, kur notika viesu tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāju J.Dukšinski un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) vadītāju Marinu Isupovu.

Dienas turpinājumā Liepājas izglītības darbinieki iepazinās ar Daugavpils pieredzi dažādos ar izglītības jomu saistītos jautājumos. Daugavpils 3.vidusskola iepazīstināja ar savu skatījumu uz tēmu „Digitālā pratība mācību procesā”, Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā tika piedāvāts iepazīties ar karjeras izglītības sistēmu skolā un tā integrēšanu mācību procesā. Daugavpils Vienības pamatskolas kolektīvs stāstīja par pedagogu sadarbības iespējām, īstenojot APU programmu, savukārt J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija popularizēja savu pieredzi par izglītību daudzkultūru vidē. Pirmās dienas programmā bija arī iepazīšanās ar Latgales kultūrvidi, tai skaitā Aglonas bazilikas un Maizes muzeja apmeklējums.

            24.novembrī Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes darbiniekus uzņēma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē, kur DPIP speciālistiem bija iespēja dalīties savā pieredzē ar Liepājas kolēģiem, savukārt Liepājas izglītības iestāžu pārstāvji

iepazinās ar tēmu „Izaicinājumi un pieredze metodiskajā darbā”, kur tika sniegts

ieskats Daugavpils pilsētas metodiskā darba organizācijas sistēmā. Tikšanās laikā viesi uzzināja par Daugavpils Valsts ģimnāzijas pieredzi pedagogu tālākizglītības organizēšanā, ar savu pieredzi un labas prakses piemēriem iepazīstināja DPIP izglītības metodiķi. Karjeras izglītības speciālisti iepazinās ar profesionālās izglītības iespējām Daugavpilī.

Vizītes noslēgumā viesiem tika piedāvāta Daugavpils kultūrvides iepazīšana un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apmeklējums un ekskursija pa Dinaburgas cietoksni.

            Tikšanās laikā tās dalībniekiem bija iespēja ne tikai izzināt vienam otra pieredzi, bet arī diskutēt par šobrīd valstī aktuāliem izglītības jomas jautājumiem, to iespējamiem risinājumiem un turpmākās darbības iespējām.

Liepājas delegācijas iespaidi

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ