Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 01-11-2016

    Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde

    2016.gada 3.novembrī, plkst.13.00

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    „Baltkrievu gadatirgus” pulcēja rekordlielu dalībnieku un skatītāju skaitu (VIDEO)

    VI Starptautiskais tautas kultūras festivāls „Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī ”  pulcēja rekordlielu skatītāju skaitu, bija pilna ne tikai zāle, bet arī balkons. Festivālā piedalījās kolektīvi no Latvijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas. Krāšņos svētkus organizēja Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs ar pilsētas domes atbalstu. Pilsētas baltkrievus apsveica arī Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    Daugavpils 3.vidusskolas projekta grupas pieredzes apmaiņas vizīte Itālijā

    Š.g. 24.- 28.oktobrī Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ projekta "Lai top stāsts" grupas skolotāji un skolēni devās uz apmācībām Itālijas pilsētā Peskārā.

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    Kokneses un Cēsu tūrisma nozares speciālisti iepazinās ar Daugavpils apskates objektu darbu

    Lai iepazītos ar populārākajiem tūrisma objektiem un tūrisma produktiem, kā arī uzzinātu, kā darbs tiek organizēts tūrisma objektos, Daugavpili apmeklēja Kokneses novada domes aģentūras „Kokneses Tūrisma centrs” un Cēsu Tūrisma attīstības un Informācijas centra tūrisma speciālisti. Latvijas tūrisma kolēģus uzņēma Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras pārstāvji. Tikšanās laikā Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā viesi tika iepazīstināti  ar Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras darbu un lielākajiem pasākumiem, kuri tiek organizēti Daugavpils cietoksnī.

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    Labas pārvaldības saukļi sabiedrības informēšanai

    Labas pārvaldības princips paredz, ka valsts un pašvaldības iestādes rīcībai ir jāveicina privātpersonas tiesības un tiesiskās intereses. Veids, kā panākt šādu rīcību, ir godprātīgi pildīt savus pienākumus, t.i., objektīvi, godīgi un saprātīgos termiņos izskatīt cilvēka jautājumu.

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    Bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni varēs saņemt pabalstus līdz patstāvīgas dzīves uzsākšanai

    Veicot konsultācijas ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” klientiem, Sociālā dienesta speciālisti sagatavoja, bet Daugavpils pilsētas domes deputāti savā 27. oktobra sēdē apstiprināja grozījumus Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošajos noteikumos Nr.48 “Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam”.

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    Erasmus+ projekta vizīte Zviedrijā

    No š.g. 25.oktobra līdz 28.oktobrim Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) komanda viesojās Alingsā, Zviedrijā, kur notika projekta "ISVA labās prakses starptautiskā apmaiņa starp Eiropas izglītības istitūcijām" ("Transnational exchange of good CLIL practice among European Educational Institutions" nr.2015-1-SK01-KA201-008937) vadības grupas tikšanās. Daugavpils pilsēta atbalsta mācību programmu ISVA - Integrēta satura un valodas apguvē (jeb angliski - CLIL Content and Language Integrated Learning), tādēļ īsteno projektu un atbalsta pedagogu pilnveidi šajā jomā. 

    Lasīt vairāk
  • 01-11-2016

    Ir labi kopā būt un kaut ko jaunu gūt

    Skolotājiem veltītais mēnesis izskan... Oktobra pēdējā dienā Daugavpils Universitātes Koncertzālē pulcējās hobiju meistarklašu vadītāji – pedagogi un skolēni. No 4.oktobra līdz 28.oktobrim 32 skolotāji un 2 skolnieces piedāvāja apgūt ko jaunu, un vairāk nekā 110 meistarklašu dalībnieki izmantoja šo iespēju.

    Lasīt vairāk