Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 29-07-2011

    Esplanādes ūdenskrātuvē peldeties nedrīkst

    Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde Komunālās saimniecības pārvalde informē, ka pēc š.g.26.jūlijā veiktajiem peldūdens pārbaudem  L.Stropu ezera pilsētas , "Stropu Vilnis", Šuņu, M.Stropu, Zirguezera, Stropaka, Porohovkas, Plotičku   ezeru  un Rūģeļu ūdenskrātuvēs peldvietās peldēties atļauts, peldūdens atbilst prasībam.
    Esplanādes ūdenskrātuves peldvietā no peldēšanas ir jāattūras, jo ūdens kvalitāte neatbilst normām.

    Lasīt vairāk
  • 29-07-2011

    Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komiteja aicina pilsētas iedzīvotājus palīdzēt trūcīgajām ģimenēm sagatavot bērnus skolai

    Cienījamie daugavpilieši!

     

    Jūs vienmēr esat aktīvi labdarības akciju dalībnieki! Paldies Jums par atsaucību un iejūtību! Lai Jūsu ģimenēs valda saskaņa un mīlestība!

       Nav aiz kalniem jaunais mācību gads, kas daudzām pilsētnieku ģimenēm sagādās grūtības sagatavot bērnus skolai  Lūdzam Jūs palīdzēt šīm ģimenēm ar lietošanā derīgiem apaviem, apģērbu, sporta apģērbu un apaviem skolas vecuma bērniem kā arī ar skolas piederumiem un mācību grāmatām.

    Lasīt vairāk
  • 29-07-2011

    Par ERAF finansējuma piešķiršanu privātīpašniekiem kultūras pieminekļu saglabāšanai

    Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments informē par to, ka Kultūras ministrija ir izsludinājusi otro kārtu konkursā par ERAF finansējuma piešķiršanu privātīpašniekiem kultūras pieminekļu saglabāšanai un to sociālekonomiskā potenciāla efektīvai izmantošanai. Kopējais konkursa otrajā kārtā šim mērķim pieejamais ERAF līdzfinansējums ir 1 321 190,99 lati.
    Noteikumi paredz, ka aktivitātes ietvaros pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) maksimālais līdzfinansējuma apmērs vienam projektam tiek noteikts ne vairāk kā 250 000 latu un ne mazāk kā 100 000 latu. Atbalsta likme, ko nodrošina Eiropas Savienības finansējums ir līdz 50% no projekta kopējām izmaksām, savukārt pārējo finansējumu nodrošina projekta īstenotājs. Aktivitātes ietvaros projekta iesniegumu var iesniegt juridiska vai komercreģistrā reģistrēta fiziska persona, kuras īpašumā ir kultūras piemineklis.

    Lasīt vairāk
  • 28-07-2011

    Radošās profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšana mākslas vidusskolas “Saules skola” modernizācijas projekta ietvaros

    Mūsdienas izglītības kvalitātei katrā Eiropas valstī ir ļoti liela nozīme, it īpaši profesionālajā sfērā un radošajā industrijā. Produktu attīstība, uzņēmumu konkurētspēja ir cieši saistīti ar ieguldījumiem izglītības kvalitātē. Ja mēs vēlamies augsti attīstītu un radoši domājošo darba personālu profesionālajā jomā, tad jāpaaugstina profesionālās izglītības kvalitāte.

    Saules skola ir viena no lielākajām Latgales profesionālās izglītības iestādēm, kur audzēkņi var iegūt profesionālo izglītību mākslas, fotomākslas, apģērbu dizaina, kokapstrādes un sietspiedes dizaina jomā.

    Lasīt vairāk
  • 28-07-2011

    Apstiprināts detālplānojums Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras izveide Jauno Stropu mikrorajonā

    Ar Daugavpils pilsētas domes 14.07.2011 sēdes lēmumu Nr.337(16 §12) ir apstiprināta detālplānojuma “Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras izveide Jauno Stropu mikrorajonā” redakcija par galīgo redakciju un izdota tā grafiskā daļa un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi kā saistošie noteikumi Nr.27 “Detālplānojuma “Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras izveide Jauno Stropu mikrorajonā” grafiskā daļa un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi”.

    Lasīt vairāk
  • 28-07-2011

    Svetlana Gavrilova apstiprināta Sociālo lietu pārvaldes vadītājas amatā

    28.jūlijā Daugavpils pilsētas domes deputāti vienbalsīgi apstiprināja Svetlanu Gavrilovu Sociālo lietu pārvaldes vadītājas amatā.

    Lasīt vairāk
  • 28-07-2011

    Noslēdzies balkonu noformējumu konkurss „Mana māja, mans pagalms, mana pilsēta”

    Turpinot aizsākto tradīciju, šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma pašā vasaras plaukumā atkal notika balkonu noformējumu konkurss. Konkursa mērķis – aicināt pilsētas iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus piedalīties skaistas un sakoptas vides veidošanā, ar ziediem izdaiļojot savu tuvāko ārtelpu – balkonu, lodžiju vai mājas pagalmu.

    Lasīt vairāk
  • 27-07-2011

    Linkeviča ar personiski rekordu tiek Eiropas Jaunatnes olimpiādes finālā

    Daugavpils vieglatlēte Valērija Linkeviča ar jaunu personisko rekordu 800 metru distancē kvalificējusies Eiropas Jaunatnes olimpiādes finālam, kurš norisināsies 29. jūlijā.

    Lasīt vairāk