Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-04-2015

Londonas noskaņas Daugavpils 9.vidusskolā


Š.g. 25.aprīlī Daugavpils 9.vidusskolā notika konkurss pilsētas 7.klašu skolēniem „Pastaiga pa Londonu” („Touring in London”), kuru sagatavoja Daugavpils 9.vidusskolas angļu valodas skolotāji sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes speciālistiem.

            Konkursa mērķis bija palīdzēt pilnveidot skolēniem angļu valodas zināšanas, prasmes un iemaņas, pievēršoties Londonas tēmai.

Londona, būdama Lielbritānijas Karalistes galvaspilsēta, neapšaubāmi ir viena no skaistākajām  pasaules lielpilsētām, kurā senatnes (muzeju, baznīcu, vēsturisku pieminekļu) gars sadzīvo ar modernajiem parkiem un mākslas galerijām. Tāpēc, iedziļinoties Londonas vēsturē un kultūrā, skolēni ne tikai vingrināja savas angļu valodas prasmes, bet arī paplašināja  redzesloku par Anglijas nozīmīgākajām kultūrvērtībām.

            Pasākumā piedalījās septīto klašu komandas no 9 skolām: Daugavpils 16.vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, 3.vidusskolas, 15.vidusskolas, 13.vidusskolas, 10.vidusskolas, Centra vidusskolas, Krievu vidusskolas-liceja un 12.vidusskolas.

            Veicot dažāda veida uzdevumus, atbildot uz jautājumiem par Lielbritānijas kultūrvērtībām, izmantojot loģiskās un radošās domāšanas spējas, skolēni demonstrēja lieliskas angļu valodas un Lielbritānijas kultūras zināšanas. Tāpēc vislielāko pateicību ir pelnījuši viņu skolotāji, kuri sagatavoja komandas konkursam – liels paldies viņiem!

            Konkursa gaitā visi klātesošie varēja pārliecināties, ka jebkurš no konkursa dalībniekiem viegli varētu novadīt ekskursiju pa Londonu ne sliktāk par īstu gidu!

 Pasākuma nobeigumā tika sumināti uzvarētāji: J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola (1.vieta), Daugavpils Centra vidusskola (2.vieta) un Daugavpils Krievu vidusskola-licejs (3.vieta).

No sirds apsveicam uzvarētājus un izsakām pateicību visiem, kas piedalījās šajā konkursā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 9.vidusskolas

angļu valodas skolotāju MK

vadītāja

I.Soboļeva

sadarbībā ar latviešu valodas skolotāju

V.Stūrīti




Atpakaļ