Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-04-2015

Daugavpils Universitātē notiks starptautiskā biodaudzveidības konference


28. - 30. aprīlī Daugavpils Universitātē notiks 8. starptautiskā zinātniskā konference (8th International Conference on Biodiversity Research) par biodaudzveidības pētījumiem. Konference notiek ik pēc diviem gadiem. Iepriekš tā bija atpazīstama ar nosaukumu: International Conference "Research and conservation of biological diversity in Baltic Region".

Konferenci organizē Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūts. Konferencē pulcēsies Eiropas valstu zinātnieki, kuri darbojas dabas aizsardzības, populāciju ekoloģijas un citās nozarēs. Dalībnieki uzstāsies ar mutiskajiem un stenda ziņojumiem par aktuālākajām biodaudzveidības tematikām: biodaudzveidības samazināšanās klimata izmaiņu rezultātā, zemes izmantošanas intensitātes paaugstināšanās, invazīvās sugas, resursu pārizmantošana, vides piesārņošana, kā arī tradicionālajām tēmām - iekšsugas un starpsugu biodaudzveidība, sauszemes un ūdens ekosistēmu daudzveidība.

Konferences atklāšana notiks plkst. 12:00 Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpusā (Parādes ielā 1A, hallē). Plkst 12:30 Parādes ielā 1 (koncertzālē) sāksies plenārsēde.
Šobrīd Parādes ielas 1A stikla pārējā ir apskatāmas Daugavpils pilstētas dabas makro fotogrāfijas.

Konferences draudzīgā atmosfēra veicinās sadarbību starp pētniekiem un studentiem no dažādām valstīm. Konferences laikā vislielākā uzmanība tiks pievērsta jaunākajai un aktuālākajai biodaudzveidības tematikai.

Konferences dalībniekiem pētījumu rezultātus būs iespējams publicēt žurnāla Acta Biologica Universitatis Daugavpiliensis speciālizdevumā.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele

Sabiedrisko attiecību menedžere

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa

T.65425564




Atpakaļ