Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-04-2015

Daugavpils 10.vidusskolā atkal tiekas dinozauru pētnieki


Š.g. 22.aprīlī Daugavpils 10.vidusskolā notika tradicionālais konkurss-ceļojums „Pa dinozauru pēdām”. Konkursā piedalījās pilsētas skolu 5.klašu skolēnu komandas. Šā gada ceļojuma dalībnieki bija 3., 9., 10., 16. un 17.vidusskolas komandas.

Konkurss tika organizēts pēc staciju principa. Pavisam dalībniekiem bija jāapliecina sava interese par dinozauriem trīs stacijās un radošajā darbnīcā.

Stacijā „Pirmā palīdzība”, kur jaunie pētnieki novēroja dažādu sugu dinozaurus, staigājot pa Juras perioda parku, vajadzēja nodemonstrēt arī savas iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā, gadījumā, ja ir radusies kāda neliela trauma, saskaroties ar aizvēsturiskajiem rāpuļiem. Nākamajā stacijā – kinozālē „Pastaigas ar dinozauriem” komandām piedāvāja vienreizēju iespēju pagriezt laika ratu par vairākiem simtiem miljoniem gadu atpakaļ un satikties ar īstiem dinozauriem. Stacijā „Dinozauri mozaīkā” skolēniem tika piedāvāts arī pastrādāt par kriminālistiem un salikt no gabaliņiem dinozaura „portretu”. Radošajā darbnīcā „Brīnumainās māla pārvērtības”  katrs konkursa dalībnieks no māla veidoja savu personīgo dinozauru.

Par 1.vietas ieguvēju pirmo reizi konkursa vēsturē kļuva 10.vidusskolas komanda, 9.vidusskolas komanda ieguva 2.vietu, bet 3., 16. un 17.vidusskolas komandas izcīnīja 3.vietu. Visi dalībnieki tika pie gardām balvām, kas viņiem sagādāja neviltotu prieku un apziņu, ka viņi visi ir īsti dinozauru pazinēji.

Konkursa-ceļojuma „Pa dinozauru pēdām” organizēšanā un vadīšanā piedalījās Daugavpils 10.vidusskolas dabaszinību MK skolotājas I.Laptinska, I.Jurkāne-Jurgāne, G.Koreņeva, V.Kapustina, T.Guseva, N.Tetereva, I.Žunda.

Paldies par atbalstu pasākuma organizēšanā Daugavpils 10.vidusskolas adninistrācijai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

Dabaszinību skolotāju MK vadītāja

Inna Jurkāne-Jurgāne




Atpakaļ