Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-04-2015

Daugavpils Universitāte Latvijas skolēniem rīko konkursu “Pazīsti savu organismu”


Turpinot profesora  A. Valtnera aizsākto darbu, Daugavpils Universitātes Anatomijas un fizioloģijas katedra organizē konkursu “Pazīsti savu organismu”, lai ieinteresētu Latvijas skolēnus sava organisma izzināšanā, kā arī mācītu jauniešiem novērtēt savu organismu kā vērtību, kas lolojama visvairāk.

Konkurss notiks divās vecuma grupās. Konkursam pieteikušies 9. klašu skolēni un 10.-12. klašu skolēni no vairākiem Latvijas reģioniem un novadiem.

1. kārtā skolēni sacentīsies individuāli, rakstiski atbildot uz testa uzdevumu un situāciju jautājumiem cilvēka anatomijā, fizioloģijā un pirmās palīdzības sniegšanā, savukārt 2. kārtā pirmās kārtas 10 labākie skolēni katrā vecuma grupā veiks praktiskos darbus cilvēka fizioloģijā.

Konkursa godalgoto vietu ieguvēji saņems diplomus un 1., 2. un 3. vietas ieguvēji vidusskolas grupā varēs pretendēt ārpus konkursa uz budžeta finansētajām studiju vietām pilna laika studijās Daugavpils Universitātes piedāvātajās bakalaura studiju programmās „Bioloģija” un „Fizioterapija”.

Norises vieta un laiks: Daugavpils universitāte 24.aprīlī plkst. 11:00 (Parādes ielā 1 – 118.aud.).

 

Konkurss dod iespēju padziļināt zināšanas un izvērtēt savas intereses fizioloģijas jomā tiem skolēniem, kuri interesējas par bioloģiju un medicīnu.

 

Konkursa iedibinātājs profesors Arnolds Valtneris - neatlaidīgs pētnieks un lielisks pedagogs, bija arī izcils fizioloģijas popularizētājs. Skolēnu interese par cilvēka organismu, par tā funkcijām un izpētes metodēm bija labs pamudinājums profesoram dot savu ieguldījumu mērķtiecīgu un talantīgu jauniešu izglītošanā un īpaša konkursa izveidē. Viņš vēlējās, lai jaunieši mācītos novērtēt savu organismu kā vērtību un apgūtu cilvēka fizioloģiju ne tikai kā teorētisku disciplīnu, bet arī praktiski. Profesora Valtnera aizsākto darbu turpina Daugavpils Universitātes Anatomijas un fizioloģijas katedras  darbinieki, regulāri organizējot konkursu Latvijas skolēniem “Pazīsti savu organismu”.

 

 


Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas

Sabiedrisko attiecību menedžere

e-pasts: zane.locmele@du.lv




Atpakaļ