Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-04-2015

Sadarbība: skola – pirmsskola


Pāreja uz mācībām 1.klasē ir ļoti satraucošs, interesants un svarīgs posms katra pirmsskolēna dzīvē. Lai veicinātu topošo pirmklasnieku veiksmīgu pāreju un turpmāku vieglāku adaptāciju skolā, Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde šajā jomā cieši sadarbojas ar Daugavpils 9.vidusskolu. Š.g. 13.aprīlī pirmsskolas un skolas sadarbības ietvaros sagatavošanas grupas bērni – topošie pirmklasnieki devās izzinošā ekskursijā uz 9.vidusskolu, kur viņiem piedāvāja iespēju iejusties skolēnu lomā, iekļaujoties skolas ikdienas procesā, kā arī būt pilsētas olimpiādes novērotājiem.

Pasākuma mērķis bija izzināt un iepazīt skolas vidi, ļaut iejusties jaunajā sociālajā vidē, izprast skolas noteikumus un veidot prasmi piemēroties tiem, rosināt vēlmi tiekties uz skolu, rosinot motivāciju kļūt par skolnieku. Ļoti svarīgi ir nodrošināt bērniem pēc iespējas vieglāku un veiksmīgāku pāreju no viena izglītības posma uz nākamo, lai veicināt interesi par mācību procesa norisi skolā. Sadarbojoties ar Daugavpils 9.vidusskolu, mūsu iestādes bērniem tika sniegta lieliska iespēja doties izzinošā ekskursijā pa skolu. Šeit pirmsskolēni varēja nodibināt uzticības pilnas attiecības ar skolotājiem, apskatīt klašu telpas, izstaigāt skolas gaiteņus, ielūkoties bibliotēkā un ēdnīcā, apmeklēt sporta zāli un iepazīties ar sporta nodarbībām, par kurām aizraujoši pastāstīja sporta skolotājs Aleksandrs Pitkevičs, kā arī ienākt medmāsas kabinetā. Ar īpašu sajūsmu un lepnumu bērni pieņēma jauno statusu – skolēns, jo varēja piedalīties īstā stundā un pasēdēt īstos skolas solos. Šādā veidā bērni varēja salīdzināt skolas dzīvi ar bērnudārza ikdienu. Topošie pirmsskolēni labprāt uzdeva jautājumus gan skolotājai, gan skolēniem, lai varētu labāk izprast skolas dzīves īpatnības. Lai ieinteresētu topošos pirmklasniekus un iepazīstinātu viņus ar skolas dzīvi, skolēni sagatavoja neparastu priekšnesumu, kurā dzejoļu formā pastāstīja par skolu, noteikumiem un priekšmetu daudzveidību.

Šo izzinošo un aizraujošo ekskursiju organizēja, vadīja un ar skolas dzīvi iepazīstināja Daugavpils 9.vidusskolas direktora vietniece Oksana Dimitrijeva  un skolotāja Evita Ruļuka, kuras bērniem saprotamā valodā spēja pastāstīt un izskaidrot lietas, ar kurām ikdienā ir jāsastopas skolēniem.

Sakām lielu paldies Daugavpils 9.vidusskolas administrācijai un skolotājiem par atsaucību, sadarbību un mūsu iestādes bērnu silto uzņemšanu skolas telpās!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne

t. 76523470




Atpakaļ