Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-04-2015

Kultūras simfonija


Š.g. 15.aprīlī – Vispasaules kultūras dienā – Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrā (BJC) „Jaunība” uz radošu pasākumu „Kultūras simfonija” pulcējās izglītības iestāžu un dažādu biedrību pārstāvji, lai ar savu pieredzi, idejām un pārdomām meklētu iespējas bērnu un jaunatnes kultūras audzināšanā. Pasākumā piedalījās arī Daugavpils pilsētas 18. un 24.pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvji.

18.pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece I.Spirina pastāstīja par iestādes pieredzi „Ētisko iemaņu apguvē rotaļās un spēlēs”, bet iestādes pirmsskolas skolotājas I.Ušale un I.Solima kopā ar klātesošajiem izspēlēja nelielu „Labestības nodarbības” fragmentu. 24.pirmsskolas izglītības iestādi šajā seminārā pārstāvēja vadītāja G.Fedorkiva un vadītājas vietniece I.Kapteine, dalotos pieredzē par „Lokālpatriotisma veidošanos pirmsskolas vecuma bērniem”.

Pasākuma noslēgumā Latvijas humānās pedagoģijas asociācijas prezidente I.Pogrebņaka salīdzināja kultūru ar dimantu – ir daudz jāstrādā: jāslīpē, rūpīgi jāpulē katra skaldne, lai dimants iezaigotos visā savas būtības krāšņumā un taptu par briljantu, ar kultūras kopšanu ir līdzīgi.

Pateicamies BJC „Jaunība” un V.Rudņevai par iespēju piedalīties pasākumā „Kultūras simfonija” un smelties idejas jaunam darba cēlienam. Citējot Humanās pedagoģijas manifestu „…neviens no mums – skolotājiem, audzinātajiem, vecākiem – nav maziņš cilvēks, no kura maz kas ir atkarīgs”, aicinām ikvienu nest sevī un dāvāt citiem gaismu, labestību un mīlestību, jo labais vairo labo!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas 
18.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 

Irina Spirina

29895362,

Daugavpils pilsētas 
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 
Inese Kapteine

t.65428823




Atpakaļ