Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-04-2015

Vācija manā sirdī


No 14.aprīļa līdz 30.aprīlim Daugavpils Universitātes (DU) docētājiem un studējošajiem, Daugavpils un Latgales reģiona vācu valodas skolotājiem, skolēniem, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja apmeklēt dažādus interesantus pasākumus: izstādes, koncertus, filmas, radošās darbnīcas, lasījumus, vācu roka un popmūzikas vakaru. Pasākumu ciklu organizē DU Humanitārās fakultātes Svešvalodu katedras vācu valodas docētāji, Reģionālais vācu valodas un valstsmācības tālākizglītības centrs, Daugavpils Valsts ģimnāzija, Daugavpils Vienības pamatskola, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, Daugavpils 12.vidusskola, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales Centrālā bibliotēka, Artilērijas pagrabi sadarbībā ar Vācijas vēstniecību Rīgā, Gētes institūtu Rīgā, Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienestu, Daugavpils pilsētas domi, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi u. c.

14.aprīlī Daugavpils Valsts ģimnāzijā ar Gētes institūta plakātu izstādi „Vācijas pilsētas un dabasskati” tiks atklāts pasākumu cikls Daugavpilī „Vācija manā sirdī”. Svinīgo uzrunu teica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis. Viņš atzīmēja, ka pasākumu ciklā ir daudzveidīgi piedāvājumi visu vecumu un interešu cilvēkiem, bet zālē klātesošie ir īsti vācu valodas apguves entuziasti.

DU Humanitārās fakultātes asociētā profesore Elīna Vasiļjeva novēlēja izstādes atklāšanas dalībniekiem radošus panākumus visos pasākumos, jo cikla programma ir plaša, savukārt Gētes institūta Rīgā Valodu nodaļas vadītājs Mihaels Hauke atzīmēja, ka Daugavpilī labprāt vācu valoda tiek apgūta un iepazīta Vācijas kultūra. 
„Vācu valodas diploma” skolu centra vadītāja Anete Rihtere-Jūta novērtēja pilsētas skolēnu vācu valodas zināšanu labo līmeni. Šajā mācību gadā vairāk nekā 30 vidusskolēni kā papildu eksāmenu ir izvēlējušies kārtot vācu valodu. A.Rihtere-Jūta par lielisko darbu pateicās Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotājām Olgai Osipovai un Renātei Malnacei.

Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Gedžūne informēja klātesošos par izstādēm bibliotēkā. Domājams, ka daudziem interesanta un apskates vērta šķitīs senvācu grāmatu izstāde, kā arī grāmatu par pasaulslaveniem māksliniekiem izstāde, kuras varēs apskatīt visu aprīli.

Pēc visām uzrunām Gētes institūta Rīgā Valodu nodaļas vadītājs Mihaels Hauke novadīja ekskursiju un ļoti emocionāli pastāstīja par izstādītajiem plakātiem. Tā kā uz plakātiem bija QR kodi, skolēni ar saviem viedtālruņiem pārliecinājās par papildu informācijas iegūšanas iespējām, savukārt ekskursiju padarot interaktīvu.

Pēc ekskursijas visi skolotāji pulcējās Daugavpils Vienības pamatskolā uz informatīvu tikšanos ar Mihaelu Hauki „Nākotnes darbnīca” un apsprieda vācu valodas projektus un pasākumus.

Pasākumu ciklu Daugavpilī „Vācija manā sirdī” atbalsta SIA „REM PRO”, SIA „LatInSoft” un SIA „Zieglera Mašīnbūve”.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ