Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-04-2015

Par pavasari – vāciski


Pasākumu cikla „Vācija manā sirdī”  ietvaros no š.g.14.aprīļa līdz 30.aprīlim ikvienam, kuram tuva vācu valoda un kultūra, ir iespēja apmeklēt dažādus interesantus pasākumus: izstādes, koncertus, filmas, lasījumus, vācu roka un popmūzikas vakaru, radošās darbnīcas. Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķītis” jau piekto gadu pēc kārtas 5 – 7 gadus veciem bērniem ir iespēja apgūt vācu valodu, tādēļ arī mēs esam Vāciju ieslēguši savā sirdī.

„Rūķīša” 5 – 7 gadus vecie audzēkņi kopā ar vācu valodas skolotāju Diānu Melāni un grupu skolotājām iesaistījās radošajā konkursā „Mans skaistākais vārds vācu valodā”, bet 15.aprīlī uz pavasara radošajām darbnīcām 5 – 6 gadus vecos bērnus aicināja Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītāja Marina Rumjanceva, Greifsvaldes Universitātes Baltistikas, skandināvistikas studente Berita Krama (Berit Cram) un ES programmas „Eiropas brīvprātīgais darbs” brīvprātīgā no Vācijas Luisa Asfūra (Louisa Asfour). Ciemiņi kopā ar bērniem pastāstīja par pavasari, nosauca pirmos pavasara vēstnešus – kukaiņus un ziedus, kā arī radošajās darbnīcās uzplaucēja košas tulpes un zvaniņus un pēc garā ziemas miega sapulcināja čaklās medus vācējas – bites. Jautrā dziesmiņā bites atdzīvojās un laidās no vienas krāšņās puķes pie otras, bet tad izrādījās, ka Lieldienu zaķis pļavā bija ieslēpis gardas šokolādes olas, kuras veiklības un draudzības stafetē bērniem bija jāpalīdz zaķim salikt grozā. Pasākuma noslēgumā katrs dalībnieks tika pie saldas balvas – šokolādes olas!

Pateicamies Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājai Marina Rumjancevai par ilggadēju sadarbību, jo šādos pasākumos bērniem ir iespēja pielietot apgūto vārdu krājumu, uzlabot prasmi klausīties un saprast valodu, atbildēt uz jautājumiem, kas motivē arī turpmāk pilnveidot savas vācu valodas zināšanas.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 
Inese Kapteine

t.65428823




Atpakaļ