Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-04-2015

Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības konference


Š.g. 10. un 11.aprīlī Daugavpilī notika Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības konference „Meistars matemātikas mācīšanā”, ko organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (DPIP)  sadarbībā ar Daugavpils Universitāti (DU). Klātesošos uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Dukšinskis, DU Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes dekāns, profesors V.Paškevičs, Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības valdes priekšsēdētāja, Latvijas Universitātes (LU)  profesore R.Andersone.

Muzikālu priekšnesumu viesiem sagatavoja Daugavpils 13.vidusskola.
       Vairāk nekā 160 Latvijas matemātikas skolotāji iepazinās ar Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Daugavpils Centra vidusskolas matemātikas skolotāju pieredzi: matemātika dzīvē latviski un angliski,  darbs ar talantīgajiem skolēniem un metodisko paņēmienu daudzveidība matemātikas stundās, pētniecība mācību procesā un interaktīvas datorprogrammas „GeoGebra” iespējas un praktiskais pielietojums, risinot pētnieciskos uzdevumus.

        Konferences dalībnieki noklausījās DU asociētā profesora A. Gricāna lekciju „Meistari matemātikas pētniecībā” un  DPIP psiholoģes L.Vingres lekciju „Ceļš uz meistarību – motivējošie un psiholoģiskie aspekti”, apmeklēja DU observatoriju un DU Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpusu, piedalījās praktiskajās nodarbībās „Pētniecisko uzdevumu modelēšana” un „Mācīšana, kas sekmē skolēna mācīšanos”,  kā arī apmeklēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

        Matemātikas skolotāji – konferences dalībnieki – augstu novērtēja organizētās aktivitātes konferences ietvaros, atzīmēja to vērtīgumu  un aktualitāti.

Valmieras Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotājas Ligitas Pickaines vērtējums: „Paldies par jauko uzņemšanu Daugavpilī un milzīgo darbu, ko ieguldījāt, lai visu noorganizētu. Patiešām jutāmies gaidītas”.

 

Informāciju sagatavoja:

Latvijas Matemātikas skolotāju  apvienības konferences

organizācijas komitejas priekšsēdētāja,

Daugavpils pilsētas

Matemātikas skolotāju MA vadītāja

Jeļena Azareviča




Atpakaļ