Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-04-2015

„Ābelīte” savai pilsētai


2015.gads Daugavpilī būs nozīmīgiem notikumiem bagāts – mūsu pilsēta šogad svin 740 gadu jubileju. Lai veltītu nelielu dāvanu Daugavpils jubilejai un padarītu to vēl skaistāku, Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki apvienoja spēkus, pieredzi, zināšanas un enerģiju un nolēma pilsētas domes projekta „Labie darbi – 740” ietvaros organizēt radošo darbu izstādi „„Ābelīte” savai pilsētai”.

Par izstādes galveno tēmu, pie kuras strādāja dalībnieki, tika izvēlēta „Daugavpils simboli”. Darbi tika gatavoti ar īpašu rūpību, katrs tos izstrādāja sev tīkamā tehnikā: kvilings, filcēšana, tamborēšana, izšūšana, zīmēšana, kolāža.

Gatavojot darbus izstādei, tika apgūtas arī jaunas tehnikas: Gaļina Košlača izstādē parādīja apjomīgus darbus no kreppapīra, Jeļena Grigorjeva un Ļubova Trifanova ar saviem audzēkņiem radīja neparastas pilsētas ielas. Svētku sveicienu mūsu pilsētai sūtīja Ināra Kolosova un Oļesja Ugoļova ar origami tehnikā izgatavotu Latvijas valsts karogu, Daugavpils pilsētas ģerboni. Ar interesantu krāsu saskaņu un no dabas materiāliem veidotais Allas Šimanes oriģinālais darbs – Daugavpils kaija – iedvesmo pilsētniekus uz panākumiem.

Īpaši atzīmējamas Tatjanas Jurkjānes, Jekaterinas Makejevas un Ilonas Smirnijas netradicionālā tehnikā radītās gleznas. Tamborēšanas prasmi dažādi veidotajos darbos demonstrēja Klavdija Makejeva. Ikvienā darbā – gan ģerbonī, gan attēlotajā Dubrovina parkā – ar precizitāti un izdomu pārsteidz Marina Leitāne. Mūsu audzēkņu Izabellas Muštavinskas un Uļjanas Semjonovas kolāžas un zīmējumi piesaistīja ne viena vien skatītāja uzmanību.

Pirmsskolas izglītības iestāde „Ābelīte” pateicas tirdzniecības parka „Solo” vadībai un personīgi Andrejam Nariškinam  par atsaucību, palīdzību izstādes organizēšanā un iekārtošanā. Vislielāko pateicību izsakām ikvienam apmeklētājam, tas stimulē strādāt pilsētas labā.

Daugavpils 740.jubilejas ietvaros Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestāde un tirdzniecības parks „Solo” no 2.aprīļa aicina uz izstādi „„Ābelīte” savai pilsētai”.  Ikkatrs daugavpilietis un pilsētas viesis ir sirsnīgi gaidīts mūsu izstādē.

Lai jums skaistas un patīkamu emociju pilnas pavasara dienas Daugavpilī, un lai šīs jaukās izjūtas vēl ilgi ilgi neizzūd!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

11.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Nataļja Kozireva

t.65474792




Atpakaļ