Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-04-2015

Pārvērtību vējos


Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestāde Ekoskolas programmas ietvaros,  ar saukli  „Pastāvēs, kas pārvērtīsies” sagaidīs Lielo talku, kas šogad notiks 25.aprīlī.

  Mūsu iestādes bērni un vecāki cītīgi darina no PET pudelēm un citiem plastmasas izstrādājumiem jaukus, interesantus vēja zvanus, kas izdaiļo mūsu iestādes verandas un kokus. Plastmasa ir vairākkārt izmantojams materiāls un var kalpot ne tikai sadzīviskiem nolūkiem, bet arī kā vides dizaina elements. Izmantojot iztēli, radošu izdomu un nedaudz praktiska darba, mēs plastmasas  izstrādājumiem varam likt piedzīvot pavisam neparastas pārvērtības.

  Lai bērni labāk izprastu, kādu ļaunumu plastmasa un citi atkritumi nodara zemei,  rotaļnodarbībās par to tiek plaši runāts, kā arī veikti dažādi eksperimenti. Šajās rotaļnodarbībās ciemojās Cūkmens, kas stāstīja, cik atkritumu ir mežos, pļavās, grāvjos.  Ko mēs varētu darīt, lai atkritumu būtu mazāk? Cūkmens apsolīja, ka Lielās talkas laikā atkritumi tiks vākti un pēc tās Latvija varēs būt pati zaļākā un tīrākā valsts.

    Interesantas rotaļnodarbības bērniem ir tad, kad tiek izmantots otrreiz lietojamais materiāls, no kura var izgatavot interesantus darinājumus. Šī jaukā izstāde ir redzama mūsu iestādes pagalmā. Pateicamies vecākiem par dalību Ekoskolas programmas realizēšanā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

30. pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece,

Ekoskolas koordinatore

Anita Regža

t.654-30291




Atpakaļ