Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-04-2015

Seminārs vecākiem „Pirmsskolas un skolas pēctecība”


Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē š.g. 25.martā tika organizēts seminārs vecākiem „Pirmsskolas un skolas pēctecība”, kurā, sadarbojoties ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes psiholoģi N.Žekovu, tika sniegtas atbildes uz vecāku jautājumiem, kas skar pārejas periodu no pirmsskolas uz skolu. Vecākiem nereti rodas dažādas neskaidrības un jautājumi, kas saistīti ar bērnu attīstību un efektīvāku iekļaušanos skolas dzīvē. Psiholoģe N.Žekova sniedza izsmeļošu informāciju par bērnu attīstību un nepieciešamajām prasmēm sociālajā un psihiskajā jomā, kuras nepieciešamas, uzsākot skolas gaitas. Lai šis posms nekļūtu pārāk smags un nogurdinošs, par mācīšanās procesu un bērnu veiksmīgu sagatavošanu ir atbildīgi gan vecāki, gan  pirmsskolas un sākumskolas skolotāji. Tieši viņi ietekmēs gatavošanos skolai, pamatojoties uz savām zināšanām un pieredzi.

Pārejas periods no pirmsskolas uz skolu gan bērnam, gan vecākiem ir  emocionāli sarežģīts posms, tāpēc, ņemot vērā pašu vecāku intereses,  tika pastāstīts viņiem par to, ko nozīmē šis pārejas periods un kā rīkoties dažādās krīzes situācijās, sniegts speciālistu atbalsts un ieteikumi, īstenojot efektīvu izglītošanās procesu.

Veiksmīgai bērnu sagatavošanai skolai ir ļoti svarīga nozīme sadarbībai starp vecākiem un pirmsskolas izglītības skolotājiem. Tikai sadarbojoties, tiks sasniegts maksimālais rezultāts pārejā uz nākamo izglītības  posmu.  Atbalstot vecākus,  kopīgi tika sniegti risinājumi dažādos ar pārejas posmu saistītos problēmjautājumos, lai veicinātu vecāku informētību, stabilitāti un drošības sajūtu. Ikviena māmiņa un tētis vēlas redzēt savu bērnu laimīgu, veiksmīgu, apmierinātu gan skolā, gan arī ārpus tās, tāpēc viņiem ir jābūt gataviem atbalstīt savu bērnu, pārrunāt visu, kas radījis bažas un satraukumus, tikai vecāku spēkos ir palīdzēt bērnam ar savu atbalstu, sapratni un klātbūtni.

Vēl viens svarīgs faktors, kas ietekmē veiksmīgu pārejas periodu,  ir  bērnu veselība. Pirmsskolas iestādes māsas T.Vasilieva un S.Minova apkopoja informāciju vecākiem par profilaktiski atveseļojošiem un koriģējošiem pasākumiem, kas tiek regulāri veikti mūsu iestādē un ir ikdienas darba neatņemama sastāvdaļa, rūpes par bērnu veselību un tās nostiprināšanu ir viena no mūsu  prioritātēm, kas tiek veiksmīgi realizēta, līdz ar to tiek nodrošināta arī turpmāka un vieglāka bērnu adaptācija skolā. Vadītājas vietniece L.Pudāne veica iestādes pasākumu un aktivitāšu analīzi, apkopojot pirmsskolas izglītības skolotāju un speciālistu ieteikumus un rekomendācijas.

Sakām lielu paldies vecākiem par atsaucību un ciešu sadarbību bērnu audzināšanā un attīstībā un aktīvu iesaistīšanos iestādes dzīvē!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne

29504223




Atpakaļ