Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-04-2015

Meža dienas «Zīļukā”


Kopš seniem laikiem daba ir mācījusi cilvēkam redzēt, dzirdēt, domāt, izprast un priecāties.

Mežs ir neatņemama Latvijas dabas sastāvdaļa, mēs par to priecājamies, bet, lai rastos vēlēšanās to saudzēt un aizsargāt, koki ir jāiepazīst, jāzina to uzbūve, augšanas īpatnības. Katru pavasari AS „Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties gadskārtējās Meža dienās visā Latvijā: stādīt mežu, izlikt putnu būrīšus un attīrīt dabu no atkritumiem! Meža dienām ir senas tradīcijas, tās tiek rīkotas, lai veicinātu cilvēku izpratnes par mežu un meža nozari veidošanos.

Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādē „Zīļuks” Meža dienas noritēja ar dažādām aktivitātēm, ekskursijām, pārrunām un darbošanos, lai iestādes mazie „zīļuki” palielinātu vispārējo informētību par mežu nozīmību un iespējām, ko tas var sniegt tagadnes un nākotnes paaudžu vajadzību apmierināšanai.

Koki ir viens no pārsteidzošākajiem dabas veidojumiem. Kad tu vēro koku, tu raugies ne tikai uz lielu augu, bet arī uz dzīvu būtni, kura, iespējams, eksistēja jau tad, kad tavu vecvecāku vecāki vēl nebija piedzimuši.

Bērni ar lielu interesi iepazina kokus, mežu daudzveidību, meža iemītniekiem, uzzināja, kā mežs ir jāsargā un jāsaudzē u.tml., ko pedagogi demonstrēja ar dažnedažādām prezentācijām. Mūsu audzēkņi ar sajūsmu aplūkoja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ekspozīciju „Daugavpils novada daba”, par ko mūsu iestādes vārdā pateicamies muzeja vadītājai R.Ģipterei.

Nevar nepieminēt arī neparasto ekskursiju uz „Ceriņu” bibliotēku, kur bibliotēkas darbinieki demonstrēja bērniem izzinošu multfilmu par ezīti, kurš iemācījās rūpēties par tīrību mežā un papildināja bērnu zināšanas par to, kā tiek pārstrādāts papīrs. Bērniem bija iespēja arī radoši padarboties, izmantojot vecus žurnālus.

Iestādes audzēkņu vārdā izsakām pateicību „Ceriņu bibliotēkas” vadītājai T.Zaharei par iniciatīvu un vienmēr laipnu uzņemšanu, kā arī savstarpēju sadarbību!

Meža dienām noslēdzoties, mūsu darbs nebeidzas, tas ir tikai ceļa sākums, lai virzītu bērnus domāt zaļi, darīt zaļi, ko novēlam arī citiem!

Neliels ieskats par Meža dienām aplūkojams fotogrāfijās

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Ilze Zīle

t.65441882




Atpakaļ